Albanija na nogama: Sprema se potpuna blokada Tirane zbog dolaska Vučića

Intervju

Vlasti u Albaniji preduzimaju opsežne mere bezbednosti kako bi sutrašnja poseta premijera Srbije Aleksandra Vučića prošla bez incidenata.

Tirana će biti bukvalno blokirana kako javljaju albanski mediji. Sve glavne saobraćajnice u albanskoj prestonici biće zatvorene za saobraćaj. Parkiranje automobila biće onemogućeno u svim ulicama kojima će se kretati kolona vozila naše zvanične delegacije.

Mediji u Albaniji prenose da će sva vozila koja se zateknu parkirana na nedozvoljenim mestima biti blokirana i smatraće se potencijalno opasnim, pa će u skladu sa tim biti preduzete sve potrebne mere bezbednosti.

Posebne mere predostrožnosti biće sprovedene oko ambasade Srbije u Tirani. Kako se navodi, jake policijske snage obezbeđivaće naše diplomatsko predstavništvo tokom Vučićeve zvanične posete Albaniji. Od večeras nijednom vozilu neće biti dozvoljeno da bude parkirano kod ambasade Srbije kao ni u okolnim ulicama.

Da su zvaničnici u Tirani rešili da podignu nivo bezbednosti u glavnom gradu Albanije na najviši nivo tokom posete srpskog premijera, govori i činjenica da će na ulicama biti raspoređeni pripadnici svih bezbednosnih službi. Ističe se da će biti angažovani kako pripadnici Tajne službe tako i pripadnici antiterorističke jedinice.

Pojedini izvori napominju da će srpski premijer biti ako ne najčuvaniji, a ono jedna od najčuvanijih osoba u istoriji Albanije.

(kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

2 komentara na "Albanija na nogama: Sprema se potpuna blokada Tirane zbog dolaska Vučića"

  1. Ako je tako po pitanju bezbednosti, da li su nase Tajne sluzbe vrsile procenu DA LI JE BEZBEDNO da Premijer piutuje, I one su odgovorne , jer ako nije bezbedno, lako se otkaze poseta iz tehnickih razloga ili nekih “drugih” razloga. Jer posle 70 godina ide se u posetu, to treba da bude strateska procena.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.