ALEKSANDAR ČEPURIN: Kosovska specijalna operacija `diplomatija u hodniku`

Rusija

Foto: printscreen/youtube

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je povodom skandala oko rasporeda sedenja u Parizu na svečanom obeležavanju 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu da se kosovska specijalna operacija “diplomatija u hodniku” premestila iz NJujorka u glavni grad Francuske.

“Vidimo da se kosovska specijalna operacija `diplomatija u hodniku` nastavlja, premestivši se iz NJujorka u Pariz. To ne utiče na stav Rusije ni na koji način, a i ne može da utiče u principu”, napisao je Čepurin na svom nalogu na “Tviteru”.

Ruski ambasador je istakao da je istorija jača od ceremonije.

“Mnoštvo propusta na ceremoniji u Parizu nas sasvim ne raduje. Ipak, svet će se uvek sećati podviga vojnika-pobednika među kojima istaknuto mesto pripada, pre svega, srpskim, ruskim, francuskim herojima. Istorija je jača od ceremonije”, istakao je Čepruin.

NE ODUSTAJE: Sprema se veliki povratak Hilari Klinton

Na ceremoniji u Parizu u nedelju, 11. novembra, premijer samoproglašenog Kosova Hašim Tači našao se u drugom redu, odmah iza najvećih lidera današnjice, dok je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije – zemlje koja je u Prvom svetskom ratu podnela veliku žrtvu i dala dve trećine stanovništva za slobodu, bio skrajnut.

(Skandalozno.rs/Izvor: Srna)

Budite prvi sa komentarom na članku "ALEKSANDAR ČEPURIN: Kosovska specijalna operacija `diplomatija u hodniku`"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.