Aleksandar Vučić odgovorio albanskom premijeru: Kosovo i Albanija se nikad neće ujediniti!

Poruka

Premijer Albanije Edi Rama upozorio je da će se njegova država i Kosovo „ujediniti na klasičan način“ ukoliko Evropska unija ne bude otvorila puteve za evropsku integraciju Kosova i liberalizaciju viza.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je da obećava albanskom premijeru da se „Kosovo i Albanija, kako on kaže, na klasičan način nikada neće ujediniti“.

U zajedničkom intervjuu sa zamenikom premijera i ministrom spoljnih poslova Kosova Hašimom Tačijem za prištinsku televiziju Klan Kosova, Rama je rekao da ujedinjenje Kosova i Albanije ima dve mogućnosti i da sve zavisi od EU.

– Prvo je ujedinjenje u Evropskoj uniji, međutim ako EU nastavi da zatvara vrata integraciji Kosova, onda će dve zemlje biti prinuđene da se ujedine na klasičan način – rekao je albanski premijer.

[adsenseyu4]

Rama je rekao da se „dve zemlje zauzimaju za ujedinjenje kroz članstvo u Evropskoj uniji“.

Premijer Aleksandar Vučić napisao je na Tviter nalogu da obećava premijeru Rami da se Kosovo i Albanija nikada neće ujediniti.

Tači je rekao da Ramine reči nisu pretnja Evropskoj uniji, već da je reč o realnosti koja se može ostvariti u budućnosti i koja može biti rezultat izolacije Kosova iz EU.

Rama je ponovio da je sramota za EU što se ne završava proces liberalizacije viza za građane Kosova koji jedini nemaju te olakšice u regionu.

Tači je kazao da je Kosovo već ostvarilo sve obaveze koje ima za liberalizaciju viza.

(Beta, foto: Tanjug)

[adsenseyu1]

2 komentara na "Aleksandar Vučić odgovorio albanskom premijeru: Kosovo i Albanija se nikad neće ujediniti!"

  1. LAZIME ,LAZI ,NAMAZIME NA LJEB SA MARMELJAD , CU TI OTPEVAM SOTE MORI SOTE. p.s. nisam znala da i pavijani imaju sizofreniju!!??

  2. Nazalost tebe niko za ništa ne pita!!Briselski sporazum koji ste potpisali ti i koferce daje Rami za pravo da tako prica!!!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.