ALEKSANDAR VUČIĆ: Vojska Srbije mora uvek da bude spremna da odgovori na svaki izazov

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da Vojska Srbije mora da bude snažan odvraćajući faktor za svakoga ko bi pokušao da izvrši agresiju na našu zemlju.

Predsednik Srbije je na prijemu povodom Dana Vojske Srbije, rekao da država Srbija izdvaja 600 miliona evra za vojsku, što je malo u poređenju sa vojskama velikih zemalja, ali, primetio je, to nije malo novca i poručio da će se izdvajati i više jer to sada može da se uradi zbog sprovedene fiskalne stabilizacije i suficita zemlje.

Napomenuo je, međutim, da se zauzvrat traže rezultati, te poručio:

„Moraće da bude više ozbiljnosti i odgovornosti i sve to govorim zato što je vojska najbolji deo našeg društva i najbolji sistem našeg društva i želimo da bude još bolji”, rekao je Vučić.

Vojska mora uvek da bude spremna da odgovori na svaki izazov, poručio je predsednik Srbije.

Srbija u budžetskom suficitu i ove godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je stanje u srpskom budžetu stabilno i da Srbija kupuje strani novac, kako bi se do kraja godine javni dug smanjio na oko 50 odsto.

Tramp pozvao lidera Severne Koreje Kim Džong Un da brzo uništi svoj nuklearni arsenal, inače…

„Stanje u budžetu je dobro, i dalje smo u suficitu, i tako će ostati do kraja godine. Bilo je problema u prvom kvartalu, ali i dalje nemamo jednokratne uplate. U svakom slučaju, imaćemo suficit i tu nema sumnje”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara o stanju budžeta na prijemu povodom Dana Vojske.

Rekao je i da je planirano da se otplati 700 miliona dolara javnog duga i istakao da će time Srbija postići izvanredne rezultate.

„Ne računajući 501 milion evra koje će Srbija za koncesiju dobiti od kompanije Vansi, srpski budžet je do kraja godine svakako u suficitu”, ponovio je predsednik.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "ALEKSANDAR VUČIĆ: Vojska Srbije mora uvek da bude spremna da odgovori na svaki izazov"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.