ALEKSANDAR VULIN: Ako Priština ne formira ZSO, odmah treba ovo uraditi!

vežba

Foto: printscreen/youtube

Ukoliko Priština nije u stanju da primeni dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), onda Srpska lista treba da povuče podršku toj vladi i da sruši je, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ako nisu u stanju da održe reč, nek idu na izbore, rekao je Vulin za Pink.

“Ukoliko vlada u Prištini nije u stanju da sprovede i započne formiranje ZSO, onda treba da se povuče podrška Srpske liste i da se ta vlada sruši. Nek se ide na izbore, ako nisu u stanju da ispune nijednu jedinu reč”, rekao je Vulin.

Ministar je naglasio da “nema dogovaranja o onome što je već dogovoreno” i da neće biti ponovnih pregovora o ZSO.

“Ono što je dogovoreno u Briselu, što čini Briselski sporazum, mora da se sprovede. Ne može se stalno pregovarati o onome što je ispregovarano”, poručio je Vulin.

Komentarišući izjavu šefa srpske diplomatije da predsednika Srbije Aleksandra Vučića “stalno lažu u međunarodnoj zajednici” i da oni samo hoće priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, a ne kompromis, Vulin je rekao da Vučić vodi politiku pomirenja i trudi se da dođe do stabilizacije na ovim prostorima, ali da retko s druge strane ima relevantne sagovornike.

“Veoma retko s druge strane ima ljude koji smatraju da je politika stabilnosti i mira dobra i da jedno može da se sprovede tako što Srbija mora da nešto da dobije za nju – poštovanje, ali i odgovarajuće političke odluke koje bar najvećim delom odgovaraju nama”, rekao je Vulin.

Naglasio je da, ako se potvrdi da Priština prestaje da sprovodi u potpunosti Briselski sporazum, za koji je upravo Priština govorila da mora da bude sproveden, “kao što je govorila EU i čitava međunarodna zajednica”, onda Srbija treba da razmisli o svojoj poziciji i narednim koracima.

VUČIĆ O ODLUCI PRIŠTINE: Neko svojim odlukama uvodi dodatnu destabilizaciju

Kocijančić: ZSO primeniti bez odlaganja

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić poručila je danas da se dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština mora primeniti bez odlaganja i najavila novu rundu tehničkog dijaloga od 19. do 21. marta.

“Od početka smo bili jasni prema obema stranama da se Zajednica/Asocijacija srpskih opština mora primeniti bez odlaganja. To se odnosi i na sve ostale dogovore koji nisu u potpunosti primenjeni, kao što je onaj energetici”, rekla je Kocijančić za Tanjug.

Ona je najavila da će se nova runda tehničkog dijaloga Beograda i Prištine održati od 19. do 21. marta u Briselu.

“Na dnevnom redu biće primena dogovora o Zajednici/Asocijaciji srpskih opština, energetika, most u Kosovskoj Mitrovici, sloboda kretanja i integrisano upravljanje granicama”, navela je Kocijančić.

(Skandalozno.rs/Pravda.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "ALEKSANDAR VULIN: Ako Priština ne formira ZSO, odmah treba ovo uraditi!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.