ALEKSANDAR VULIN: Ne pristajemo na ucene iz Amerike u vezi Kosmeta!

vežba

Foto: printscreen/youtube

On je ovo izjavio povodom jučerašnjih medijskih navoda da su SAD pripremile “kosovski paket” koji će u narednim nedeljama predstaviti najpre predsedniku Aleksandru Vučiću.

– Nije prvi put da se vrši pritisak na Vladu Republike Srbije i na prvom mestu na predsednika Republike Aleksandra Vučića, ali on je čovek koji odlično podnosi pritiske i ume da se nosi i sa željama velikih sila da nas stave tamo gde misle da treba, a da ne pitaju građane Srbije i našu zemlju šta ona misli o svemu tome – rekao je Vulin u Srebrenici, gde je prisustvovao svečanosti na kojoj je Milorad Dodik primio najviše priznanje tog grada.

– Dakle, može svako da piše šta hoće i da spekuliše, ali država Srbija ne menja svoj stav, isakao je Vulin.

On je napomenuo da razgovori sa predstavnicima privremenih šiptarskih institucija u Prištini nisu razgovori o tome “kako nešto treba da se prizna” već kako da ljudi koji žive na prostoru Kosova i Metohije žive bolje.

– Priština ne primenjuje Briselski sporazum zato što on ne radi u korist nezavisnosti, već protiv. Zar neko misli da bi Priština propustila za ove četiri godine da primeni Briselski sporazuma da on pomaže da se postigne nezavisnost i da država Srbija ode sa prostora Kosova i Metohije? – dodao je Vulin.

On je naglasio da Briselski sporazum, “na način na koji ga je ispregovarao Aleksandar Vučić”, pomaže da država Srbija ostane na prostoru Kosova i Metohije i nikako drugačije – “zato ga oni sabotiraju”.

– Veoma je važno opet to ponoviti – nema pregovora o onome što je ispregovarano. Zajednica srpskih opština je definisana, određena je Briselskim sporazumom i ona ne može biti predmet novih pregovora – rekao je Vulin.

SAD: Pronaći ćemo odgovor na novo rusko oružje

O Zajednici srpskih opština se već pregovaralo, ona samo treba da se sprovede, da se implementira, ukazao je on.

– Sve preko toga, eventualno nova pitanja, možemo da rešavamo u novim pregovorima, ali ne možemo da se stalno vraćamo unazad i da činimo ustupke da bismo dobili nešto što smo već dobili i nešto što smo već uradili – rekao je ministar Vulin.

Vulin je posetio Srebrenicu gde je, povodom proslave Dana opštine, zajedno sa predsednikom Republike Srpske obišao dečiji vrtić i halu firmu “Ekonomik grup”, čija je izgradnja finansirana novcem Vlada Srbije.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug, Pravda)

Budite prvi sa komentarom na članku "ALEKSANDAR VULIN: Ne pristajemo na ucene iz Amerike u vezi Kosmeta!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.