Američka ambasada u Beogradu: Devet godina smo čekali da niko ne ode u zatvor?!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

“Ambasada SAD podržava vladavinu prava i traži da pravda bude zadovoljena u ovom slučaju. Primili smo na znanje presudu koju je danas doneo Viši sud u Beogradu.”

“Teško je shvatiti da je bilo potrebno devet godina da bi se stiglo do presude u slučaju koji je povezan sa imovinskom štetom od skoro pola miliona dolara i sa smrću jedne osobe, a da je konačni ishod da nijedan od sedmoro optuženih, od koji je četvoro u prisustvu pravnih zastupnika priznalo da su učestvovali u ozbiljnom prekršaju, nije osuđen na zatvorsku kaznu”.

[adsenseyu5]

Ovako je Ambasada SAD reagovala danas na odluku Višeg suda u Beogradu kojom su na uslovne kazne zatvora od po pet i šest meseci osuđena četvorica optuženih za paljenje američke ambasade, 2008. godine u Beogradu, posle mitinga “Kosovo je Srbija“, dok su trojica oslobođena optužbi.

“Prema međunarodnom pravu, zemlja domaćin je odgovorna da štiti strana diplomatska predstavništva, a podsećamo da se srpska policija povukla sa svojih uobičajenih punktova u blizini Ambasade SAD, samo nekoliko trenutaka pre napada”, navodi se u reagovanju Ambasade SAD i dodaje:

“Oni koji su odgovorni za taj korak nikada nisu za to odgovarali, i napominjemo da se još uvek ne postupa po slučaju koji je Tužilaštvo podnelo protiv pet optuženih policijskih oficira u maju”.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

[adsenseyu2]

2 komentara na "Američka ambasada u Beogradu: Devet godina smo čekali da niko ne ode u zatvor?!"

  1. nosi se u pizdu materinu smradu a kada ce te vi da odgovarate za smrt nase dece i naroda i stetu stoste naneli srbskom narodu i nasoj zemlji idijote bez osecaja

  2. Американци не праве децу на својим женама, њихову децу праве роботи…!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.