Amerika reagovala na Tačijevu izjavu: Šta će sad reći Albanci

KiM

Ramuš Haradinaj i Hašim Tači – foto: AP

Sjedinjene Države podržavaju punu primenu svih obaveza preuzetih u skladu s Briselskim sporazumom, poručili su iz Ambasade SAD u Beogradu.

To takođe uključuje obaveze koje se odnose na formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom“, piše u poruci Ambasade SAD na Tviteru.

Ta poruka usledila je nakon što je predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači juče izjavio da neće dozvoliti formiranje ZSO, jer bi to „značilo formiranje Republike Srpske na Kosovu“.

„Tačno je da sam se ranije saglasio sa formiranjem Zajednice srpskih opština, ali okolnosti su se promenile i ne možemo to da dozvolimo u zamenu za viznu liberalizaciju“, rekao je Tači, dodajući da takse na proizvode iz Srbije i BiH moraju da ostanu na snazi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je apsolutno šokiran činjenicom da EU nije reagovala na izjavu Hašima Tačija da Priština neće sprovoditi u delo ono što je potpisala u Briselu, to jest da neće formirati Zajednicu srpskih opština.

On je kazao da se „nada da ćemo danas ili sutra dočekati rekaciju EU“ i poručio da „znamo šta nam je činiti“ ako ta reakcija izostane.

Hašim Tači zapretio Evropskoj uniji: Ako ovako nastavite, ujedinjujemo se sa Albanijom

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Amerika reagovala na Tačijevu izjavu: Šta će sad reći Albanci"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.