ANALITIČARI: Da li iza prištinskih jednostranih akcija stoji Zapad

EU

foto: AP/Visar Kryeziu

Govoreći o taksama, analitičar podseća da zapad u sukobu sa, recimo, Kinom, uvodi ovoj zemlji sankcije, galami, preti, a kada Kosovo uradi nešto što mu se navodno ne dopada, sve se svede na poruke: “razmotrite to”, “hajde ukinite”.

Politički analitičar Dragomir Anđelković podseća da zapad u sukobu sa, recimo, Kinom, uvodi ovoj zemlji sankcije, galami, preti, a kada Kosovo uradi nešto što mu se navodno ne dopada, sve se svede na poruke: “razmotrite to”, “hajde ukinite”. Zato ocenjuje da je reč o farsi iza koje stoji upravo zapad i koji diktira Prištini jednostrane mere protiv Srbije, kao što su takse od sto odsto na robu iz centralne Srbije.

Govoreći o pozivima Specijalnog suda u Hagu, pred kojim pojedini bivši pripadnici OVK treba da se pronađu već sledeće nedelje kako bi bili saslušani, politički analitičar Dragomir Anđelković podseća da dosad niko nije procesuiran i ocenjuje da je sva priča o terećenju Albanaca za ratne zločine jedna farsa.

– Zapad se prema Kosovu ponaša kao da je Kosovo vele sila! Ubeđen sam da se navodna suđenja svode na puke price, a ako neko bude i osuđen, to će biti pomoćnik pomoćnika nekog lokalnog komandanta, ali ne i neko bitan – kaže Anđelković.

Govoreći o taksama, analitičar podseća da zapad u sukobu sa, recimo, Kinom, uvodi ovoj zemlji sankcije, galami, preti, a kada Kosovo uradi nešto što mu se navodno ne dopada, sve se svede na poruke: “razmotrite to”, “hajde ukinite”.

– Dakle, možemo da zaključimo da je Kosovo nuklearna sila od koje se Amerika boji, ili da je sve ovo prevara, a da se zapad pravi da pokušava da discilinuje Kosovo, a zapravo stoji iza jednostranih akcija prištinskih separatističkih vlasti. Vučić je tačno detektova problem kada je rekao da mi nemamo problem sa albanskim ekstremizmom, već sa onima koji stoje iza njega – kaže Anđelković za “Novo jutro”.

Narodni poslanik Aleksandar Čotrić podseća da je prošlo 12 godina od okončanja ratnih sukoba na prostoru KiM, a da se tek sada pristupa formiranju suda koji će procesuirati zločince.

Mediji u SAD: Otkrivena prava namena ruskog Su-57 – lov i uništavanje najboljih američkih lovaca – VIDEO

– Pitanje je kako pribaviti dokaze posle toliko vremena i kako obezbediti svedocima da svedoče bez straha od posledica. I ranije je bilo pokušaja da se sudi zločincima, ali su svedoci misteriozno nestajali – kaže Čotrić za Pink.

Ocenjuje da će i danas biti teško dokazati krivicu, ali je sam Specijalni sud “mali ali pozitivan korak međunarodne zajednice u posmatranju situacije na Kosovu i Metohiji

(Skandalozno.rs/Izvor: večernje novosti)

Budite prvi sa komentarom na članku "ANALITIČARI: Da li iza prištinskih jednostranih akcija stoji Zapad"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.