ASADOVA VOJSKA OBORILA IZRAELSKI AVION: Vojnici koristili ruski PVO, Izrael u šoku! – VIDEO

Asad

Foto: Youtube

Sirija je potvrdila da je oborila izraelski avion za koji se sumnja da je pomagao ISIS-u, i koji je leteo iznad sirijske teritorije Tel Aviv nije želeo da potvrdi ovu informaciju, ali je nije ni demantovao. Sirijci su izraelski avion oborili, a drugi teško oštetili sistemom koji im je doturila Moskva

Samo nedelju dana nakon što su izraelski zvaničnici potvrdili da se kreću ka ratu sa Hezbolahom, izraelsko vazduhoplovstvo je pokrenulo vazdušne napade protiv Sirije, pod maskom ciljanja navodnog konvoja oružja koji pripada libanskoj miliciji.
[adsenseyu5]

Sirija je odgovorila aktiviranjem svojih protivavionskog raketnog odbrambenog sistema protiv izraelskih aviona, uspešno rušeći jedan i pogađanjem drugog. Kako izveštavaju američki mediji, avion se srušio na izaelskoj teritoriji. Avioni su pogođeni raketama iz sistema koji je Asad dobio od Moskve poslednjih meseci.

Izraelska operacija i ispaljivanje raketa su potvrđeni od strane sirijske i izraelske vlade. Međutim, Izrael nije potvrdio da je avion zapravo oboren, što je tipično za Izrael, koji ima običaj da ne priznaje javno bilo kakve vojne poraze ili neuspehe.

BRAVO KRALJU: Srpski kajakaš bez noge osvojio zlato na Svetskom kupu!

Izael je tvrdio da je njihov PVO sistem, Strela, bio u stanju da presretne jedan od projektila, ali nisu to detaljno izložili. Takođe su odbili da kažu da li su rakete izazvale bilo kakvu dalju štetu izraelske teritorije, rekavi da rakete nisu ugrozile bezbednost civila niti avione.

Sirijska vlada je odgovorila na izraelsku operaciju nazivajući je “otvorenom agresijom” dizajniranom da podrži “terorističke bande” i “odvrati od pobede” sirijsko arapsku vojsku. 

Naravno, neko se može složiti sa sirijskom izjavom jer je izraelska operacija, kao i sve njihove prethodne operacije u Siriji, zaista, jasna agresija.. I ne samo to, nego je i bombardovanje milicije koja se bori protiv terorista, bez sumnje, operacija bombardovanja u znak podrške teroristima.

Ipak, neki osporavaju izraelske tvrdnje da je Hezbolah ikada bio cilj za početak. Ovi izvori su tvrdili da su sirijska vojska i njene operacije oko Palmire, posebno one koje se vrte oko uklanjanja terorista iz oblasti nafte i gasa, zapravo ti koji pomažu ISIS u smislu finansiranja.

 

SRBIJA POSTAJE SVETSKA VOJNA SILA: Migovi 29 sleću na ovaj veliki praznik, grmeće nad Beogradom

Zanimljivo, Strela, jedan od izraelskih slojevitih raketnih odbrambenih sistema, je dizajnirana da presretne balističke rakete dugog dometa koje se nalaze više u stratosferi, ne pukih protivavionskih raketa. Ova činjenica je izazvala mnoge da dovedu u pitanje istinitost izraelske tvrdnje u vezi sa presretanjem sirijske rakete.

Izrael je pokrenuo seriju napada na sirijsku vojsku i Hezbolah unutar Sirije od kada je kriza počela 2011. godine. Izrael je čak obezbeđivao materijal i medicinsku podršku teroristima otkako je počela ozbiljna kriza.

(Skandalozno.rs, Izvor: Informer.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "ASADOVA VOJSKA OBORILA IZRAELSKI AVION: Vojnici koristili ruski PVO, Izrael u šoku! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.