Balistički projektil ispaljen! Udar na Rijad prestonicu Saudijske Arabije? Huti u Jemenu prete – Biće još većih napada

projektil

Foto: Printskrin/Youtube/JamesR

Ovim su napadom pobunjenici hteli da pokažu kako je saudijski glavni grad itekako u dometu njihovih projektila zemlja-zemlja

Mediji bliski šijitskim pobunjenicima u Jemenu tvrde da su pobunjeni Huti po prvi put direktno napali Rijad, glavni grad Saudijske Arabije.

[adsenseyu5]

Prema tvrdnjama pobunjeničke vojske, radi se o napadu balističkim projektilom koji je u nedelju tokom noći lansiran u smeru saudijske vojne baze zapadno od Rijada. Projektil je, tvrdi se u saopštenju pobunjenika, lansiran kao odgovor na rat koji Saudijska Arabija, uz pomoć provladinih snaga, vodi protiv pobunjenika od 2015. godine.

– Biće i većih napada – tvrde pobunjenici.

Ovim su napadom pobunjenici hteli da pokažu kako je saudijski glavni grad itekako u dometu njihovih projektila zemlja-zemlja, prenosi Index.hr.

Saudijski zvaničnici demantovali su da je projektilom pogođena njihova vojna baza kod Rijada, a prema tvrdnjama pobunjenika, radilo se o ruskom projektilu tipa Scud.

[adsenseyu1]

– Saudijska Arabija sada je u dometu naših projektila i, uz božju pomoć, uslediće i veći napadi – poručila je pobunjenička vlada, a prenosi njihova novinska agencija SABA.

U ratu u Jemenu provladine snage, koje podržava vojna koalicija pod vođstvom Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata bori se protiv pobunjenika koje podržava Iran.Pobunjenici nadziru velika područja među kojima je i glavni grad Sana.

(Skandalozno.rs, Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Balistički projektil ispaljen! Udar na Rijad prestonicu Saudijske Arabije? Huti u Jemenu prete – Biće još većih napada"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.