Barak Obama pozvan da bude porotnik na suđenju, ali… – VIDEO

Porota

foto: Youtube screesnhot

U pratnji brojnih pripadnika tajne službe nekadašnji američki predsednik Barak Obama u sredu je stigao u zgradu suda u Čikagu gde je pozvan da obavi porotničku građansku dužnost, ali nasumičnim je odabirom “ispao” iz kruga potencijalnih porotnika, piše Čikago Tribjun.

Nakon toga je napustio zgradu, ali uprkos kratkome boravku, pojavljivanje na sudu jednog od omiljenih američkih bivših predsednika, koji je za ovaj sudski proces odabran nasumično ili prema registru vozačkih dozvola, nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

[adsenseyu5]

On je sjajan“, rekla je jedna od zaposlenih u sudu. Keli Bulik, kandidatkinja za članicu porote za Čikago Tribjun je kazala kako je imala osećaj “da će se istopiti poput maslaca” dok su se rukovali.

“Hvala svima što ste se odazvali i što ste spremni biti porotnici”, uz osmeh im je poručio bivši demokratski predsednik i profesor prava koji je poput ostalih strpljivo čekao kako bi saznao hoće li biti odabran za člana porote.

[adsenseyu1]

Svaki američki državljanin koji je napunio 18 godina može biti pozvan za porotnika. Obama trenutano živi u Vašingtonu, ali prebivalište mu je u Čikagu, zbog čega je slučajno ušao u izbor.

On nije prvi američki predsednik koji je pozvan za porotnika. Njegov prethodnik Džordž Buš pozvan je 2015. godine na sud u Dalasu, ali ni on tada nije odabran.

(Skandalozno.rs, Izvor: 100posto.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Barak Obama pozvan da bude porotnik na suđenju, ali… – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.