BEOGRAD ISPUNIO USLOVE: Amerika skida Srbiju sa spiska rizičnih država!

premijerka

Foto: Tanjug / RADE PRELIC

Srbija bi uskoro mogla da bude skinuta sa spiska visokorizičnih država kada je reč o pranju novca i sigurnosti poslovanja.

Srbija je na tu listu dospela u februaru ove godine.

O tome su na sastanku u Vašingtonu razgovarali premijerka Ana Brnabić i američki ministar finansija Stiven Mnučin, a povodom poslednjeg izveštaja Međunarodnog tela za borbu protiv pranja novca (FATF).

Inače, kada FATF neku zemlju stavi pod monitoring, to može da izazove teškoće u plaćanju ka i iz inostranstva, odnosno da oteža poslovanje kompanijama.

Srpske vlasti su, navode “Novosti”, još prilikom objavljivanja izveštaja tog tela poručile da su ispunile njihove ranije preporuke i da je usvojeno šest sistemskih zakona protiv pranja novca i terorizma.

Svi su ti argumenti izneti na sastanku Brnabićeve s Mnučinom, a naglašeno je i da su tomovi srpske premijerke i američkog ministra već počeli zajedno da rade na tom pitanju.

IZNENADIO GRAĐANE SRBIJE: Evo šta je Vučić odlučio!

Brnabićeva je naglasila da je Srbija ispunila sve uslove da bude skinuta s liste, a Mnučin poručio da su SAD zadovoljne merama koje je Srbija primenila do sada.

(Skandalozno.rs/Izvor: novosti online)

Budite prvi sa komentarom na članku "BEOGRAD ISPUNIO USLOVE: Amerika skida Srbiju sa spiska rizičnih država!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.