Beograđanin kupio SLIKU u Aranđelovcu na vašaru za 1.000 dinara, a ispostavilo se da vredi MILIONE EVRA

Pronađena

foto: Wikipedia/public domain

Marko Marković (45) iz Beograda, koji se slučajno obreo na vašaru u Aranđelovcu, obilazeći ulične tezge i prodavce zastao je ispred prodavaca slika.

U moru slika, ipak mu je jedna zapala za oko – slika Vinsenta Van Goga, platio je svega hiljadu dinara, a onda je usledio međunarodni haos, piše Aranđelovacinfo.rs.

Marković je, naime, kupio “Kongregacija napušta Reformisanu crkvu u Nojnenu“ jednu od dve ukradene slike Vinsenta Van Goga.

U decembru 2002. godine ukradene su dve slike iz Muzeja Vinsenta Van Goga u Amsterdamu. Za samo nekoliko minuta dva lopova su provalila i uzela slike “Kongregacija napušta Reformisanu crkvu u Nojnenu” i “Pogled na more u Sheveningenu“.

Zajedno, slike vrede oko 25 miliona funti. Lopovi su osuđeni na zatvor godinu dana kasnije, i sve do danas slikama nije moglo da se uđe u trag.

Marko Marković iz Beograda 28. avgusta došao je u posed slike za koju su mnogi smatrali da je izgubljena, a reč je o slici “Kongregacija napušta Reformisanu crkvu u Nojnenu“, i slika je na volšeban način stigla u njegove ruke.

foto: Wikipedia/public domain

– Sasvim slučajno sam se obreo na vašaru u Aranđelovcu, i pošto sam ljubitelj umetnosti, i pasionirani kupac slika, primetio sam da se na jendoj tezgi prodaju slike, i baš ova mi je privukla pažnju.

Platio sam je svega hiljadu dinara, a kada sam došao kući ukucao sam na internetu ne bi li saznao o čijoj se replici radi, ali sačekalo me je iznenađenje od kojeg i sada drhtim.

Vinsent VAN GOG – foto: Wikimedia

Po onome što sam ja video, a što su potvrdili par uglednih antikvara, reč je o slici Van Goga, koje je ukradena. O tome najbolje svedoči i njegov potpis, i po rečima svih eksperata koji su ga videli potvrdili su da je originalan.

Ovih dana očekujem dolazak delegaciju iz Muzeja iz Amsterdama koji treba da potvrde autentičnost, a onda ćemo se dogovoriti i za koju sumu će slika biti vraćena muzeju – rekao je ovaj Srbin za holandski portal amsterdam njuz.

Da li će Marko Marković postati milioner, i kako će se završiti ova priča, i odakle Van Gog na vašaru, saznaćemo uskoro.

(Skandalozno.rs, Izvor: aranđelovacinfo.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Beograđanin kupio SLIKU u Aranđelovcu na vašaru za 1.000 dinara, a ispostavilo se da vredi MILIONE EVRA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.