BEZ DIJALOGA O TREPČI: Haradinaj odbacio predlog EU za rudarski kombinat

Kosovo

Priština – foto: Wikipedia

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj odbacio je danas mogućnost pregovora o statusu

On je povodom izjave portparolke EU Maje Kocijančič da pitanje statusa „Trepča“ treba da bude deo dijaloga Beograda i Prištine na Fejsbuku napisao da je takav stav „neprihvatljiv“, jer „krši suverenitet države Kosovo“.

Haradinaj je naveo da „Trepča“ nije otvoreno pitanje u odnosima Beograda i Prištine, i da građani i institucije Kosova nikad neće dozvoliti pravljenje „lažnih tema“, čiji je cilj, po njegovom mišljenju, podela Kosova, navodi Tanjug.

Maja Kocijančič izjavila je ranije da pitanje statusa „Trepče“ treba da bude rešeno kroz pravno obavezujući sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, i naglasila da „sva otvorena pitanja u odnosima dve strane treba da se reše kroz finalizaciju dijaloga“.

Profesor Danijel Server: Podela Kosova bi uzdrmala Balkan – VIDEO

„EU kao posrednik u dijalogu ima za cilj da se kroz pravno obavezujući sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine reše sva otvorena pitanja između dve strane jednom i zauvek“, odgovorila je Kocijančičeva na Tanjugovo pitanje o posledicama na dijalog usvajanja statuta „Trepče“ u parlamentu u Prištini.

(Skandalozno.rs/izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "BEZ DIJALOGA O TREPČI: Haradinaj odbacio predlog EU za rudarski kombinat"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.