Bez mnogih: Evo koji KOŠARKAŠI će MOĆI da igraju za Srbiju u kvalifikacijama za Mundobasket

Finale!

foto: Reuters

Predsednik košarkaškog saveza Španije, Horhe Garbahosa istakao je da će ovaj savez učiniti sve da se najbolji igrači koji igraju u Španiji pojave u kvalifikacijama za Mundobasket.

To praktično znači da će igrati igrači iz Reala, Barselone, Unikahe, Baskonije, Valensije.

Košarkaški savez će naložiti klubovima da puste igrače za kvalifikacije, a pošto Evroliga nema ništa protiv, to znači da bi i naši igrači koji igraju u Španiji mogli da igraju za Srbiju.

[adsenseyu5]

Pre svih Kuzmić (Real Madrid) Nedović, Milosavljević (Unikaha) plus Musli (Unikaha) Ako dodamo na to da će iz Bajerna moći da nastupe Jović, Mačvan i Lučić, jasno je da će Srbija imati dobar tim za kvalifikacije.

Od ostalih igrača imamo Marka Simonovića u Zenitu, koji ne igra Evroligu, Branka Lazića u Zvezdi, Stefana Birčevića u Istanbulu, plus još nekoliko igrača sa šireg spiska poput Dangubića, Davidovca, Dobrića.

Čeka se još situacija sa turskom košarkom, da se vidi stav Efesa i Fenerbahčea gde imamo Štimca, Kalinića i Gudurića pa će onda biti poznato s kakvim timom ćemo igrati protiv Nemaca i Austrijanaca.

– Evroliga je privatno i javno istakla da neće zadržavati igrače i da će oni moći da biraju gde žele da igraju. Mi smo u obavezi da branimo sopstvene interese i interese španske košarke – rekao je Garbahosa i dodao:

– Nisam razgovarao sa ostalim savezima po ovom pitanju, ali mislim da će i oni zvati svoje najbolje košarkaše – neki od njih igraju u španskoj ligi.

– Novi kalendar FIBA je određen pre nego što je došlo do proširenja Evrolige. Ko je tu kome upao u termin? Prema pravilima, kada je igrač uvršten u nacionalni tim, ima obavezu da se pojavi. Naša obaveza je da zovemo najbolje zbog navijača i sponzora – poručio je Garbahosa.

[adsenseyu1]

Srbija definitivno neće moći da računa na igrače iz NBA lige Miloša Teodosića, Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice, Nikole Jokića i Bobana Marjanovića.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET – RASPORED SRBIJE U GRUPI G

24. novembar: SRBIJA – Austrija
27. novembar: Gruzija – SRBIJA
22. februar: Nemačka – SRBIJA
25. februar: Austrija – SRBIJA
29. jun: SRBIJA – Gruzija
2. jul: SRBIJA – Nemačka

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Bez mnogih: Evo koji KOŠARKAŠI će MOĆI da igraju za Srbiju u kvalifikacijama za Mundobasket"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.