Bijeljina: Policija Republike Srpske sprečila teroristički napad!

Sprečen napad

Policija Republike Srpske sprečila je pripremljeni teroristički akt u bijeljinskom naselju Janja, rečeno je Srni u Centru javne bezbednosti (CJB) Bijeljina.

Pretresom hotela “Dalas” u Janji pronađena je veća količina pripremljenih zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija, koje su bile međusobno povezane s ciljem uništenja ovog objekta, koji je fizički povezan sa većim brojem stambenih objekata, ističu u policiji.

Pripadnici CJB Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske, u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH došli su do operativnih saznanja da na području CJB Bijeljina može doći do izvršenja terorističkog akta ili drugog teškog krivičnog dela s ciljem ugrožavanja sigurnosti građana i imovine u većem obimu i izazivanja verske, nacionalne i rasne netrpeljevosti.

Postupajući prema tim saznanjima, policija je prikupila podatke o mogućim objektima napada i danas izvršila pretres hotela “Dalas” u kome je i otkrivena priprema za teroristički napad.

Iz CJB Bijeljina navode da je blagovremenim dejstvom policije i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske sprečeno izvršenje napada, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvetljavanju svih okolnosti koje su mogle dovestio do napad.

Preduzimanje svih mera vršeno je pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljina. U CJB Bijeljina u toku je obraćanje portparola, a policija će medijima proslediti snimak pretresa.

(srna)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Bijeljina: Policija Republike Srpske sprečila teroristički napad!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.