BIKOVIĆ: „I u mojoj porodici bilo je boraca protiv fašizma i time se ponosim”

glumac

Foto: Medija centar

Tokom Dana pobede, građani Srbije staju rame uz rame u koloni Besmrtnog puka, srpski glumci, koje Rusi već doživljavaju kao svoje, snimili su video obraćanje u čast ovog velikog praznika. Miloš Biković ekskluzivno za Russia Beyond govori o herojima u svojoj familiji.

„I u mojoj porodici bilo je boraca protiv fašizma i time se ponosim. Moji deda i ujak su bili u PVO. Ujak je major u penziji, borio se protiv NATO, a deda je bio desetar u Drugom svetskom ratu. Pričao mi je kako su oslobađali Srem, on čak ima i fotografiju sa jednim crvenoarmejcem iz Aphazije iz 45-godine, kada su zajedno oslobodili Zagreb.

Ivica Dačić: Ovakav bezobrazluk Albanaca zavređuje oštar odgovor

U Srbiji se kao i u Rusiji neguju sećanja na antifašistički pokret i ovo naše jedinstvo je mnogo važno danas kada fašizam ponovo pokazuje znake života. I zato je Besmrtni puk važan i drago mi je da su ga podržali i moji sugrađani. Ovo je veoma važno, jer tako mi saučestvujemo sa našim precima i ne dozvoljavamo da se njihov podvig zaboravi.

Ovaj put Besmrtni puk u Srbiji je svečano podržan i sa strane države i to znači da rukovodstvo i narod pokazuju svesni izbor cele države, a ne određenih pojedinaca. Nažalost, sutra neću moći da se pridružim šetnji jer imam snimanje, ali sećanja na veliku pobedu i podvig naših naroda su za mene veoma važni.”

Emocije: Vladimir Putin zagrlio svoju učiteljicu i poljubio je u čelo

Svečani marš Besmrtnog puka počeće 9. maja u 17 časova ispred Spomenika parka oslobodiocima Beograda i kretaće se Ruzveltovom i Bulevarom Kralja Aleksandra, sve do Skupštine Beograda, ispred koje će biti održan svečani koncert i prikazan film o ruskim i srpskim herojima u jednom drugom ratu – „Balkanska međa“.

(Skandalozno.rs/Intermagazin.rs/Izvor: rbth.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "BIKOVIĆ: „I u mojoj porodici bilo je boraca protiv fašizma i time se ponosim”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.