Bil Klinton stigao u Prištinu, dočekao ga Bedžet Pacoli – FOTO

Bivši predsednik SAD

Bil Klinton – foto: Tanjug

Bivši američki predsednik Bil Klinton stigao je na prištinski aerodrom „Adem Jašari“, gde ga je dočekao kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli.

Dobro došli u svoju porodicu na Kosovu, gospodine predsedniče“, napisao je Pacoli na Fejsbuku, gde je takođe postavio nekoliko fotografija dolaska Bila Klintona.

Klinton će prisustvovati obeležavanju 20. godišnjice ulaska NATO trupa na Kosovo, prenosi B 92.

Prema ranijim najavama, Klinton će se danas u Prištini sastati sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i premijerom Ramušem Haradinajem, a kako je saopšteno iz kancelarije predsednika Tačija, on će se danas oko 15 sati sastati sa Klintonom, nakon čega će se zajedno obratiti medijima.

Iako se bivši američki predsednik smatra velikim prijateljem Kosova, njegov dolazak je praktično blokirao Prištinu, navodi tamošnji list „Gazeta ekspres“.

Kosovska specijalna policija od ranih jutarnjih sati obezbeđuje i pretražuje brojne objekte koji su na ruti Klintonovog kretanja.

Da bi se osiguralo da nijedno vozilo ni pešak ne prođu Klintonovom rutom od aerodroma do hotela, angažovani su i policijski psi, poznatiji kao K-9.

Ulice Prištine su pune naoružanih policajaca koji nose „duge cevi“.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Bil Klinton stigao u Prištinu, dočekao ga Bedžet Pacoli – FOTO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.