Bogoljub Karić zove Folksvagen: Dođite u Srbiju!

Povratak?

Bogoljub Karić – foto: Fonet

Predsednik PSS – BK GROUP Bogoljub Karić pozvao je “Folksvagen” da otvori fabriku u Srbiji i počne novi uspešni razvojni proces u Jugoistočnoj Evropi i Srbiji.

Karić je 3. aprila uputio pismo Herbertu Disu, predsedavajućem borda menadžmenta VW i predsedavajućem borda brenda VW putnički automobili, u kojem ga je, pozivajući se na lično poznanstvo, zamolio da čuveni znak Folksvagena zasija na fabrici u Srbiji.

“Gospodine predsedniče, poznata je činjenica da svetski gigant Volkswagen AG sa kojim upravljate, uskoro donosi odluku o strateškoj investiciji i izgradnji svoje fabrike u regionu Jugoistočne Evrope, želim da Vam kao kolega uputim ličnu inicijativu i podršku, da taj značajni poslovni poduhvat realizujete u Republici Srbiji.

Tradicionalna vekovna privredna saradnja SR Nemačke i SFR Jugoslavije i Srbije, koja je sredinom prošlog veka utvrđena istorijskim zajedničkim odlukama dva velika svetska lidera Vilija Branta i Josipa Broza Tita, garant je prirodne povezanosti naše dve zemlje i naših poslovnih interesa”, navodi Karić.

On je naveo i da Srbija danas predstavlja najatraktivniju investicionu tačku na karti Jugoistočne Evrope.

“Zahvaljujući svojoj strateškoj poziciji i veličini, školovanim i sposobnim mladim ljudskim resursima, uz trajnu nacionalnu ambiciju da saradnjom sa svetski priznatim investitorima koji su ovde već dugo prisutni, dokaže svoju sposobnost i spremnost za liderstvo u regionu. Istovremeno, stabilno političko vodstvo Republike Srbije od strane našeg predsednika Aleksandra Vučića, dokazanog i sposobnog stratega razvoja moderne Srbije, predstavlja dodatnu garanciju koju je prepoznalo već više stotina nemačkih kompanija investirajući u našoj zemlji u poslednjih desetak godina”, navodi predsednik BK GROUP.

Podsetimo, već nekoliko meseci pominje se da Folksvagen planira da otvori fabriku u regionu, a Srbija je bila jedna od mogućih lokacija.

Vrednost tog projekta je 1,4 milijarde evra, a novo postrojenje bi zaposlilo 5.000 radnika, uvezalo srpske kooperante i trasiralo put za nova ulaganja stranih kompanija u našu zemlju.

(Skandalozno.rs, Izvor: RINA)

Budite prvi sa komentarom na članku "Bogoljub Karić zove Folksvagen: Dođite u Srbiju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.