BOMBOM NA SRBE U OSOJANU: Novi napad na Kosovu

Kosovo

Foto: printscreen/youtube

Ispred Omladinskog centra u Osojanu kod Istoka u utorak ujutru bačena je bomba, koja srećom nije eksplodirala.

Ispred Omladinskog centra u Osojanu kod Istoka u utorak ujutru bačena je bomba, koja srećom nije eksplodirala. Naime, po navodima predstavnika Ministarstva za povratak u ovom povratničkom mestu u Metohiji, eksplozivnu napravu je primetio radnik ovog Centra nakon otvaranja i slučaj odmah prijavio policiji.

– Ovo je ozbiljno ugrožavanja bezbednosti Srba koji žive u Osojanu. Samo slučajnošću izbegnute su veće posledice. Sem osude koju šaljem, želim da istaknem da napadi na Srbe moraju odmah prestati.

-Situacija je veoma ozbiljna i upravo zbog toga zahtevam hitnu reakciju kosovske policije i međunarodne zajednice – istakao je Dalibor Jevtić, potpredsednik vlade tzv. Kosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci posle drugog incidenta u nizu koji se u povratničkim mestima dogodio za manje od 24 časa.

Inače, izgradnju Omladinskog centra u Osojanu finasiralo je Ministarstvo za zajednice i povratak, a centar je prošle godine pušten u rad.

POČELI PREGOVORI: NATO silom određuje budućnost Makedonije?!

Ovo je mesto gde se omladina iz ovog mesta rekreira, što dodatno stvara zabrinutost da je neko ovim činom imao ozbiljne namere u slanju poruke da oni ovde nisu sigurni.

(Skandalozno.rs/Izvor: Večernje novosti)

Budite prvi sa komentarom na članku "BOMBOM NA SRBE U OSOJANU: Novi napad na Kosovu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.