BOŽIĆNA POSLANICA: “Ništa nam neće vredeti država ako kao NAROD PROPADAMO”

patrijarh

Foto: Beta

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej uputio je juče u Božićnoj poslanici pozvao sve vernike da “budu jedno sa mnogostradalnim pravoslavnim srpskim narodom koji verno čuva i brani svaku stopu svete zemlje Kosova i Metohije”.

Napisao je i da su “Kosovo i Metohija naš Jerusalim, naša sveta zemlja” koja “nam je, ne zaboravimo nikada, darovana od Gospoda kao večni zalog”.

U poslanici na sajtu SPC upozorio je da “ništa nam, draga deco duhovna, neće vredeti ni država, niti uredjeni gradovi i sela, ni ekonomski napredak kome toliko težimo, niti sva dobra ovoga sveta, ako kao narod postepeno, ali sigurno nestajemo, tojest ako više umiremo nego što se radjamo”.

Molimo se za sve ljude, a naročito za mlade, namučene strašnim porocima narkomanije, alkoholizma, razvrata, lenjosti, gneva, srebroljublja, zavisti, gordosti, neumerenosti, bezosećajnosti i svim drugim porocima koji, obećavajući prividnu radost, zapravo unižavaju bogoliko dostojanstvo čoveka i čine ga robom – naveo je Irinej.

Ukidaju se neka slova na registarskim tablicama, što će koštati oko 7.000 dinara

Ocenio je da se “u svetu zvecka oružje, sprovodi se nasilje nad pojedincima i narodima, vladaju nejednakost i socijalna nepravda, nevina deca su žrtve ratnih sukoba, različitih vrsta zloupotreba i gladi, nad kojim je svakodnevno nadvijena nuklearna pretnja”.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "BOŽIĆNA POSLANICA: “Ništa nam neće vredeti država ako kao NAROD PROPADAMO”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.