Brisel šokirao Britaniju: Morate DA PLATITE 100 milijardi evra za napuštanje EU!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Evropska unija je saopštila danas da Velika Britanije mora da ispuni finansijske obaveze prema EU pre razgovora o budućim odnosima sa evropskim partnerima.

Predstavnik EU u pregovorima o Bregzitu Mišel Barnije rekao je da “računi moraju biti čisti, ni manje ni više”.

Govoreći o detaljima pregovaračkog okvira Barnije je naglasio da taj okvir “nije kazna”. On je rekao da je budžet EU za narednih nekoliko godina napravljen s Britanijom koja treba da plati dogovoreni doprinos.

“Zajedno smo odlučivali o programima (…) Obaveze su preuzete i moraju da budu poštovane. To je pitanje odgovornosti”, rekao je Barnije.

[adsenseyu5]

Britanija treba da plati 100 milijardi evra za napuštanje EU, a ministar za Bregzit Dejvid Dejvis kaže da London neće to da plati. Britanska štampa, koja je, izgleda, krila od javnosti kakve su obaveze Britanije prema EU, danas je žestoko napala Brisel tvrdeći da želi da kazni London zbog Bregzita.

Napadnut je i predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, a Telegraf je išao tako daleko da ga je nazvao monstrumom, Dartom Vejderom i Raspućinom, zato što je britanskoj premijerki Terezi Mej razbio iluzije o bezbolnom Bregzitu.

[adsenseyu1]

Naime, kad mu je Mejova ispričala kako London ne mora da plati nikakve neplaćene račune ili obaveze i da želi da prosto išeta iz EU, Junker ju je podsetio da je “EU pravna konstrukcija, a ne golf-klub” i da postoji suviše složenih pravnih pojedinosti da bi to pitanje moglo da se tek tako brzo reši.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Brisel šokirao Britaniju: Morate DA PLATITE 100 milijardi evra za napuštanje EU!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.