Britanski mediji: Islamska država planirala napad na Vladimira Putina tokom posete Srbiji

Intervju

Vladimir Putin – foto: Tanjug/AP

Britanski mediji pišu da je džihadista, koji je pre nekoliko dana uhapšen u Novom Pazaru, pripadnik Islamske države i da je planirao teroristički napad na ruskog predsednika Vladimira Putina tokom posete našoj zemlji.

Ruski predsednik danas stiže u jednodnevnu posetu Srbiji. Vest o spremanju atentata preneli su i Dejli mejl i britanski Ekspres.

Armin Alibašić (21), osumnjičen da je terorista Islamske države, uhapšen je u Novom Pazaru 14. januara. Kod njega je pronađeno oružje i eksploziv, dodaje britanski San.

Britanski medij, pozivajući se na izveštaj Bezbednosno-informativne agencije (BIA), ističe da je Alibašić “pripremao teroristički napad u vreme posete ruskog lidera“.

Putin je navodno “bio meta terorista zbog rata koji Rusija vodi protiv ISIS-a“, rekao je izvor BIA.

– Naše snage zajedno sa ruskim kolegama su dobro pripremljene i drže situaciju pod kontrolom, a predsednik Ruske Federacije biće potpuno bezbedan – ističe izvor.

Alibašića je zaustavila policijska patrola u selu Potok nedaleko od Novog Pazara.

– Pažnju policije privukao je ranac mladića. U njoj smo pronašli pušku sa optičkim nišanom – ističe izvor.

Njegov stan pretresli su policajci i službe bezbednosti, i u njemu pronašli arsenal oružja i sve potrebne komponente za pravljenje eksplozivne naprave, kao i simbole Islamske države.

Mladić iz Novog Pazara je priveden u ranim jutarnjim časovima 14. januara i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Postoje sumnje da nije delovao sam.

Tome u prilog ide i vest da su pripadnici MUP-a Policijske uprave Novi Pazar, u saradnji sa BIA, uhapsili su dve osobe osumnjičene da pripadaju terorističkoj organizaciji, piše indeksonline.rs.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Britanski mediji: Islamska država planirala napad na Vladimira Putina tokom posete Srbiji"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.