BRITANSKI “TAJMS” OTKRIVA TAJNI PLAN: Stotine hiljada migranata biće deportovano iz Evropske unije!

Ilustracija

Stotine hiljada tražilaca azila kojima je odbijen zahtev biće deportovano iz Evrope tokom sledećih nekoliko nedelja, piše danas britanski “Tajms”.

Britanski dnevnik navodi, pozivajući se na “tajni plan” Evropske unije, da se očekuje da će zahtev za azil biti odbijen za oko 400.000 ljudi koji su ušli u zemlje EU u prvoj polovini ove godine.

Brisel ima nameru da zapreti povlačenjem pomoći, otkazivanjem trgovinskih sporazuma ili viznih aranžmana ukoliko zemlje poput Nigera ili Eritreje ne pristanu da prime nazad svoje ekonomske emigrante.

U nacrtu teksta o kome će sutra razgovarati ministri unutrašnjih poslova EU predlaže se da se više izbeglica vraća u njihove zemlje, jer bi porast broja onih koji su vraćeni, mogao odvratiti ilegalnu migraciju i dolazak u Evropu.

Predlog tog “tajnog plana” takođe sadržava odredbu po kojoj će zemlje EU držati u pritvoru hiljade tražilaca azila kojima je odbijen zahtev da bi ih sprečili da pobegnu uoči deportacije.

(tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "BRITANSKI “TAJMS” OTKRIVA TAJNI PLAN: Stotine hiljada migranata biće deportovano iz Evropske unije!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.