BRNABIĆ: Priština sve agresivnija!

premijerka

Foto: Tanjug / RADE PRELIC

Priština se ponaša sve neodgovornije i agresivnije, ocenila je u Londonu premijerka Srbije Ana Brnabić i istakla da neodgovorni nastupi Prištine bacaju „ogromnu senku“ na današnji samit o Zapadnom Balkanu u Londonu.

Brnabićeva je navela da je razmenila „par reči“ sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem o današnjem hapšenju petorice Srba na KiM i da mu je rekla da vidi da se pritisci i napadi na Srbe nastavljaju.

Advertisement

„Rekla sam mu da vidim da se pritisci i napadi na Srbe nastavljaju. Vidim da ste nastavili s praksom hapšenja Srba. To mi je bila samo konstatacija. Nemamo šta da kažemo jedno drugom“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, Haradinaj je „odgovorio da to nije baš tako, da su stvari mnogo komplikovanije, da oni ne žele da imaju takav odnos prema Srbima“ koji žive na teritoriji autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Brnabićeva je kazala da su „na svu sreću svih petorica Srba, koji su danas uhapšeni, i pušteni“.

Premijerka je rekla da „uvek postoji neka senka koja se baca na sve regionalne skupove“, kao što je i ovaj u Londonu, ali je poručila da Srbija ostaje posvećena saradnji.

„Ogromnu senku bacaju svi oni neodgovorni nastupi koje Priština ima iz meseca u mesec, kako ide dalje dijalog između Beograda i Prištine“, rekla je Brnabićeva.

Ona je ocenila da se Priština ponaša sve neodgovornije i sve agresivnije.

DSS MOŽE U SAVEZ, ALI POD JEDNIM USLOVOM: Sanda Rašković Ivić o ujedinjavanju opozicije

„Samo od maja imamo više od 20 incidenata na Kosovu i Metohiji, napada na Srbe, privođenja Srba, krađe imovine srpskih porodica kako bi se njima onemogućio dalji život i bezbedan život na Kosovu i Metohiji. To je neka senka koja se uvek baca na sve naše regionalne skupove, ali mi kao Srbija nastavljamo da budemo posvećeni saradnji“, poručila je Brnabićeva.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "BRNABIĆ: Priština sve agresivnija!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.