Broj obolelih od malih boginja u Srbiji prešao DVE HILJADE, a evo do kada će TRAJATI EPIDEMIJA

Čak i ukoliko niste lik koji trči kod lekara čim oseti da mu je loše, ove znakove nikako ne smete da ignorišete

Foto: pixabay

U Srbiji je od oktobra prošle godine, uključujući i teritoriju nadležnosti Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, registrovano ukupno 2.035 slučajeva malih boginja, među kojima je i beba stara 15 dana.

Od toga su 1.022 slučaja laboratorijski potvrđena u Institutu Torlak, objavljeno je na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.

Najveći broj obolelih je u uzrasnim grupama mlađim od pet i starijim od 30 godina, a najstariji oboleli ima 65 godina.

Advertisement

Većina obolelih osoba (94 odsto) je nevakcinisana, nepotpuno vakcinisana ili nepoznatog vakcinalnog statusa.

Od ukupnog broja obolelih, 33 odsto je bilo hospitalizovano ili je hospitalizacija u toku. Od težih komplikacija malih boginja registrovano je zapaljenje mozga kod jedne i upala pluća kod 245 obolelih osoba.

Epidemija malih boginja na teritoriji Kosova i Metohije sa većinskim srpskim i nealbanskim stanovništvom prijavljena je 23. oktobra 2017. godine i do 9. februara 2018. godine na navedenoj teritoriji registrovano je 315 obolelih osoba, navodi “Batut”.

Tajna avio-kompanija ima samo 2 aviona. Nema logo, niti sajt – VIDEO

Epidemija malih boginja u Srbiji verovatno će trajati do marta, iako je to teško predvideti jer tok epidemije i kretanje morbila zavisi od obuhvata vakcinacije.

(Skandalozno.rs/Izvor: Beta)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Broj obolelih od malih boginja u Srbiji prešao DVE HILJADE, a evo do kada će TRAJATI EPIDEMIJA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.