Bundesbanka traži podizanje starosne granice za PENZIONISANJE na 69 godina!

Ilustracija

foto: publicdomainpictures.net

Nemačka centralna banka, Bundesbanka, saopštila je danas da bi podizanje starosne granice za penzionisanje na 69 godina do 2060. godine u izvesnoj meri ublažilo pritisak na državni penzioni sistem, budući da je populacija sve starija, javlja njujorška agencija “Blumberg”.

Nemačka centralna banka, Bundesbanka, saopštila je danas da bipodizanje starosne granice za penzionisanje na 69 godina do 2060. godine u izvesnoj meri ublažilo pritisak na državni penzioni sistem, budući da je populacija sve starija, javlja njujorška agencija “Blumberg”.

[adsenseyu1]

– Nedavne reforme neće zaštititi građane od smanjenja penzija počev od 2050. godine – navodi se u danas objavljenom mesečnom izveštaju Bundesbanke.

Građani koji se ne odluče za privatno osiguranje sa državnom podrškom bi se, kako upozorava Bundesbanka, mogli znatno ranije suočiti sa smanjenjem penzija.

– Usled demografskih promena, ne može se očuvati stabilnost svih parametara penzionog sistema zasnovanog na doprinosima – navodi se u izveštaju.

[adsenseyu1]

Aktuelni plan vlade u Berlinu je podizanje starosne granice za odlazak u penziju na 67 godina do 2030. godine i povećanje doprinosa, navodi njujorška agencija.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Bundesbanka traži podizanje starosne granice za PENZIONISANJE na 69 godina!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.