Čedomir Jovanović u poseti Prištini

Intervju

Čedomir Jovanović – foto: Tanjug

Predsednik Liberalnodemokratske partije Čedomir Jovanović započeo je dvodnevnu posetu Prištini, saopštio je LDP.

Mir u regionu mora biti ključna vrednost oko koje će se okupiti društveni i politički akteri, poručila je Liberalnodemokratska partija.

Jovanović će u Prištini razgovarati s političkim činiocima o aktuelnim političkim temama, kao i perspektivi za unapređenje procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine, kome je, tvrdi, neophodna nova doza energije i posvećenosti.

Nedavni događaji i zabrana putovanja za sportiste, poslanike i zvaničnike produbljuju nepoverenje između srpskog i kosovskog društva i pokazuju koliko je malo potrebno da se uruši sav napredak u normalizaciji odnosa, konstatuje LDP u saopštenju.

Kako navode, neposredni povod Jovanovićeve posete je predavanje koje će održati studentima AAB univerziteta u Prištini, sa kojima će razgovarati o obavezi da se i Srbija i Kosovo, kao i njihov međusobni odnos, reformišu na takav način da rata i sukoba više nikada ne bude.

Mladi su za ovu temu najvažniji sagovornici, jer generacije rođene i odrasle posle konflikta imaju pravo i šansu na život koji nije opterećen i obeležen neprijateljstvima, već poštovanjem i saradnjom, uvereni su u LDP-u.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Čedomir Jovanović u poseti Prištini"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.