Četiri borbena aviona Vojske Srbije u brišućem letu nadletali Preševo – VIDEO

Preletanje

foto: Printscreen YouTube

Četiri borbena aviona Vojske Srbije “J-22 orao”, oko 16 časova, u brišućem letu nadletali su Preševo, u blizini administrativnog prelaza sa Kosovom i Metohijom.

Lovci su, kako Kurir saznaje, poleteli sa aerodroma Lađevci i uputili se preko Brzeća i Kopaonika, ka Preševu i Bujanovcu.

Borbeni aparati viđeni su iznad Brzeća, Preševa i nekoliko gradova na jugu Srbije. Reč je o avionima “J-22 orao”, jurišnim bombarderima.

Deset minuta posle prvog naleta, ponovo su prošli istom putanjom, a zatim se vratili i sleteli u Lađevce, saznaje Kurir.

Albanci iz Preševa kažu da su avioni “veoma uznemirili građane” upravo zato što su nisko leteli, preneo je Fonet. U Vojsci Srbije je rečeno da su avioni leteli u okviru generalne probe sutrašnjih vojnih manevara koji se održavaju u Pasuljanskim livadama i da su koristili vazdušni prostor iznad teritorije Srbije.

Ova velika vojna vežba je, kažu u Vojsci Srbije, najavljena preko sredstava javnog informisanja prethodnih dana, upravo da građani ne bi bili uzemireni zbog letova aviona.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs, VIDEO: Preševa jone)

Budite prvi sa komentarom na članku "Četiri borbena aviona Vojske Srbije u brišućem letu nadletali Preševo – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.