Četrdeset terorista sa oznakama OVK zauzeli policijsku stanicu u Makedoniji i uzeli taoce!

Najnovija vest

Četrdeset naoružanih osoba sa oznakama UČK, koji su ušli sa Kosova, zauzelo je policijsku stanicu u selu Gošince, opština Lipkovo, javili su makedonski mediji pozivajući se na nezvanične informacije.

Portal Press24 javio je da su četiri policajca zarobljena, prenosi Tanjug. Opština Lipkovo se nalazi na širem području severa Makedonije.

Teroristički napad na policijsku stanicu u Gošincu, opština Lipkovo dogodio se rano jutros u 2.30 sati, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako je objasnio portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Ivo Kotevski, naoružana grupa sa Kosova napala je policijsku stanicu gde su bili četvorica službenika na dežurstvu, razoružali ih i obratili im se na albanskom jeziku sa prevodiocem sa rečima da žele njihovu državu i ne žele nikakve Ohridske dogovore.

Osobe su nosile maskirne uniforme UČK. Zarobili su četiri policajca oduzeli su im oružje, mobilne telefone i vezu, od kojih su troje vezali i snimali kamerama i fizički maltretirali, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije.

Pritom kažu da policajcima je poručeno da Gruevski ni Ahmeti neće da im pomognu.

Iz Ministarstva za unutrašnje poslove za sada nema zvanične potvrde a, kako je najavljeno, detalji će biti izneti na konferenciji za novinare.

(Tanjug, RTS, Utrinski vestnik)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Četrdeset terorista sa oznakama OVK zauzeli policijsku stanicu u Makedoniji i uzeli taoce!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.