CIGARETE su već poskupele, očekuje nas poskupljenje ALKOHOLA, evo i kada

akcize

Foto:pixabay

Predviđeno je i da se u periodu od 2017. do 2020. godine na svakih pola godine akciza povećava za 1,5 dinar

Akcize na cigarete su, izmenama i dopunama Zakona o akcizama koje su sa prvim danom Nove godine stupile na snagu, povećane za 2,28 dinara i po paklici iznose 64 dinara.

[adsenseyu5]

Predviđeno je i da se u periodu od 2017. do 2020. godine na svakih pola godine akciza povećava za 1,5 dinar, a cilj izmena zakona je dalja harmonizacija akcizne politike sa standardima EU, posebno kada je reč o cigaretama, u cilju smanjenja sive ekonomije u prometu akciznih proizvoda.

Precizirano je donošenje srednjoročnog plana postepenog povećavanja akciznog opterećenja u periodu od 2017. do 2020. godine, kroz povećanje specifične komponente akcize svakih šest meseci.

Od 1. januara ne predviđa se povećanje iznosa akzice na alkoholna pića već se se krajem januara, po tom zakonu, izvršiti redovno godišnje usklađivanje iznosa akcize na alkoholna pića sa indeksom potrošačkih cena u 2016.

Takođe, akciza na kafu od 1. januara se neće menjati, već će se krajem januara 2017. uskladiti sa indeksom potrošačkih cena u 2016.

[adsenseyu1]

Od 1. januara ne predviđa se ni povećanje akciza na pojedine derivate nafte već će se krajem januara vršiti redovno godišnje usklađivanje iznosa akcize na bezolovni benzin, gasna ulja i tečni naftni gas sa indeksom potrošačkih cena u 2017.

(Skandalozno.rs/Telegraf.rs /Izvor:Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "CIGARETE su već poskupele, očekuje nas poskupljenje ALKOHOLA, evo i kada"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.