CRNA GORA “NAPADA” MOSKVU: Podgorica se pridružila Britaniji!

Greška

foto: AP

Crna Gora je s NATO saveznicima u Briselu podržala Veliku Britaniju u slučaju trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja, prenosi RTCG.

“Crna Gora je i u ovom trenutku uz Veliku Britaniju i podržava njene napore da odbrani svoj suverenitet i sigurnost svojih građana”, navodi se na Tviter profilu Vlade Crne Gore.

Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija nađeni su prošle nedelje u nesvesnom stanju na klupi u engleskom gradiću Solsberiju.

Britanska premijerka Tereza Mej obećala je kontramere ako Rusija ne ponudi objašnjenje kako je nervni agens, razvijen u nekadašnjem Sovjetskom Savezu, dospeo u Solsberi.


Rusko ministarstvo spoljnih poslova navodi da je pozvalo britanskog ambasadora u Moskvi Lorija Bristoua i uručilo mu protestnu notu zbog “neosnovanih optužbi” na račun Rusije.

To ministarstvo je odbacilo reakciju britanskih vlasti na napad kao “provokativnu” i navelo da sumnja da je trovanje “još jedan beskrupulozan pokušaj vlasti Velike Britanije da diskredituju Rusiju”

(Skandalozno.rs/Izvor: RTCG)

 

2 komentara na "CRNA GORA “NAPADA” MOSKVU: Podgorica se pridružila Britaniji!"

  1. ….DUBOKO SAM UVEREN DA TO NIJE STAV NARODA NI SRBA NI CRNOGORACA, VEC MARINETSKE POLITICARE AKTUELNE VLASTI. RASPISATI REFERENDUM…..

  2. …DUBOKO SAM UVEREN DA NAROD CRNE GORE NE MISLI TAKO NI SRBI A NI CRNOGORCI.TO JE STAV AKTUELNE VLA STI SAMO…

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.