CRNOGORSKI MEDIJI TVRDE: Patrijarhu Irineju ipak zabranjen ulazak u Crnu Goru?

patrijarh

Foto: telegraf

NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, koji bi sutra trebalo da poseti Crnu Goru, neće biti dozvoljen ulazak u tu zemlju, rekao je za podgoričku “Pobjedu” visoki zvaničnik crnogorske policije.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske ranije je saopšteno da će patrijarh Irinej 15. oktobra boraviti u Crnoj Gori zajedno sa patrijarhom antiohijskim i celog Istoka Jovanom Desetim.

U Cetinjskom manastiru sutra u 11.00 časova trebalo bi da bude služena svečana doksologija, a predviđena je i poseta Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Nedavno su crnogorske “Vikend novine” objavile da je Crna Gora pripremila spisak nepoželjnih osoba iz Srbije, te da je na njemu i patrijarh srpski Irinej, kojem će, kako je navedeno, biti zabranjen ulazak u Crnu Goru zbog “blaćenja te zemlje”.

Patrijarh Irinej izjavio je ranije da je Srbima u Crnoj Gori lošije nego što im je bilo u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i pod osmanlijama.

Zapadni diplomata: NATO nije obećao Rusiji da se neće širiti na Istok

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je ranije da crnogorski zakoni moraju biti identično primjenjivani na sve, kao i na nepristojne goste, pa makar bili i crkveni velikodostojnici, ali da veruje da neće biti neophodno da se primenjuju administrativne mere.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "CRNOGORSKI MEDIJI TVRDE: Patrijarhu Irineju ipak zabranjen ulazak u Crnu Goru?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.