Čuvajte se, stiže nam ledena kiša: Evo kada počinje i gde će padati

Ledena kiša

foto: pixabay.com

Pre nego što se na Srbiju “spuste” prolećne temperature, u našoj zemlji će posle snega i minusa, u utorak a ponegde i u sredu padati i kiša koja će se lediti na tlu.

Tim povodom Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje u kojem se navodi da se kiša koja će se lokalno lediti na tlu očekuje sutra ujutru i pre podne na severu Srbije i po pojedinim kotlinama, a posle podne, uveče i tokom noći u Timočkoj Krajini.

U Timočkoj Krajini ona se očekuje i u sredu ujutru i pre podne.

Prinstkrin: RHMZ

Đorđe Đurić, meteorolog kompanije “Veder tu ambrela” (Weather2Umbrella) precizira za naš portal da će kiša početi da pada ujutro između hladnog i toplog talasa.

–  U utorak ujutro će se i dalje zadržati minus a u toku dana će doći do osetnog otopljenja. Između tog hladnog i toplog talasa, odnosno prilikom dolaska toplog vazduha doći će do kiše koja će selediti pri tlu i to će biti u jutarnjim časovima. Ledena kiša se stvara kada u višim slojevima atmosfere dođe do otopljenja, i počne da pada kiša na zemlju gde su i dalje temperature u minusu – objašnjava Đurić.

On navodi gde će sve padati kiša.

– Naročito će je biti u severnim delovima, na području Vojvodine i u istočnoj Srbije. Tu bi moglo da bude susnežice, snega i kiše koja se ledi pri tlu. U ostalim predelima biće uglavnom suvo. Tokom dana u utorak u celoj zemlji biće oblačno i osetno toplije povremeno sa običnom kišom a na planinama sa snegom.

Krajem dana padavine će prestati – kaže Đurić.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Čuvajte se, stiže nam ledena kiša: Evo kada počinje i gde će padati"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.