Da li je misterija rešena: Otkrivena prava namena egipatskih piramida?! – VIDEO

Ilustracija

Egipatske piramide je sagradila biblijska ličnost Josif i nisu, kako arheolozi veruju, bile grobnice za faraone, rekao je pretendent na predsedničko mesto u Beloj kući Ben Karson.

Penzionisani neurohirurg čija je stranka nominovana za Belu kuću izneo je ovo zanimljivo stanovište 1998. godine na univerzitetu Andrjus, škole povezane sa hrišćanskom adventističkom crkvom.

– Moja lična teorija je da je Josif izgradio piramide da bi tu držao žito – rekao je Karson, koji je prošle nedelje pobedio rivala Donalda Trampa u nacionalnoj anketi.

– Svi arheolozi misle da su piramide grobnica za faraone, ali da li je nešto toliko veliko zaista građeno u te svrhe? Veliki trokraki kameni spomenici koji su se održali do danas, kao da su juče izgrađeni, definitivno su služili za nešto mnogo “životnije” od sahranjivanja umrlih – pojasnio je pretendent na presto.

[adsenseyu1]

“Ako pažljivije pogledate način na koje su piramide napravljene biće vam jasno da su mnogobrojne komore koje su hermetički zatvorene, takve iz raznih razloga. I razne naučne teorije tvrde da su piramide izgradile izvanzemaljske sile, ali ja tvrdim da nam nisu potrebni vanzemaljci ako je Bog tu. Bog je bio sa Josifom i zato nije bilo problem izgraditi piramide”, naveo je u svom dnevniku Karson 1998. godine.

U Starom Zavetu (Knjiga Postanja) Josif, jedan od 12 Jakovljevih sinova, rekao je da “se žito čuva u velikim količinama poput peska u moru, a te količine su neizmerljive”. Nakon sedam godina života u izobilju, priča iz Postanja kaže da je Egipat patio sedam godina u gladi i da je tada Josif hranio narod “žitom iz skladišta”.

Karston je često govorio o svojoj veri, a nedavno je u jednoj od svojih kritika napisao: “Ljudi se pitaju kako ja kao neurohirurg verujem da je Bog stvorio Zemlju, a ne verujem u evoluciju koja je osnova svih znanja i nauka. Verujem da nas je Bog stvorio i da je to učinio na sasvim zadovoljavajući način. Verujem da što više znaš o Bogu to dublje postaje tvoje shvatanje svih nauka, uključujući i nauku o ljudskom telu kojom se bavim.”

(theguardian.com)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Da li je misterija rešena: Otkrivena prava namena egipatskih piramida?! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.