Dačić otkrio: Pacoli sa 500.000 dolara hteo da kupi priznanje

Intervju

Ivica Dačić – foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Šef srpske diplomatije izjavio je da je takozvani “ministar spoljnih poslova” tzv. “Kosova” Bedžet Pacoli nedavno poslao svog čoveka u Kongo sa 500.000 dolara kako bi tamošnju novu vlast “ubedio” da prizna samozvanu državu.

Početkom maja Pacoli je najavio da će Kongo “uskoro priznati Kosovo“, ali je Beogradu vrlo brzo stigla nota ambasade ove zemlje u kojoj su takvi navodi demantovani.

Dodatnu potvrdu da Kongo neće menjati svoju poziciju po ovom pitanju, dobio je ministar Dačić prošlog vikenda od novog predsednika te zemlje Feliksa Čizekedija.

Prema rečima šefa srpske diplomatije, koji je za proteklih desetak dana posetio sedam država afričkog kontinenta, Kongo međutim nije jedina adresa na koju je Pacoli poslao svoje “izaslanike“.

Posle razgovora koje je imao u Tanzaniji, Togu, Gani i Svazilendu, državama koje priznaju Kosovo, Dačić kaže da veruje da će oni na osnovu argumenata koji su im prezentovani, biti makar udržani ako dođe do ponovnog glasanja o prijemu “Kosova” u Interpol i Unesko.

Dačić najavljuje i da će Srbija istrajati u nastojanjima da ne bude nijednog priznavanja tzv. “Kosova”, bez obzira na pritiske da Beograd prekine sa ovim aktivnostima.

Marko Đurić: Ramuš Haradinaj treba da prihvati stvarnost da je Kosovo deo Srbije

(Skandalozno.rs, Izvor: Večernje novosti/Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Dačić otkrio: Pacoli sa 500.000 dolara hteo da kupi priznanje"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.