Dačić: Velika Britanija uložila protest Surinamu zato što je povukao priznanje Kosova

Intervju

foto: B92, Tanjug

Velika Britanija je uložila protest Surinamu pošto je ta država povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova i Metohije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je na konferenciji za novinare u sedištu stranke, gde je govorio o razlozima zbog kojih ne treba da se održe vanredni parlamentarni izbori, zajedno sa beogradskim, rekao da treba nastaviti sa realizacijom državnih ciljeva, među kojima su evropski put Srbije, ali i očuvanje državnih i nacionalnih interesa.

[adsenseyu5]

– Bez ozbira na to što neke velike zemlje govore da su naši prijatelji, moram da kažem da je jedna od tih velikih zemalja – Velika Britanija, uložila protest Surinamu zato što je povukao priznanje KiM – rekao je Dačić.

Dačić je ukazao kada je reč o Kosovu i Metohiji da sve veći broj zemalja razmišlja o svim posledicama jednostrane proglašene nezavisnosti, naročito u svetlu najnovijih događaja u Kataloniji.

– Raduje nas odluka Surinama o povlačenju priznanja, a takođe i stav Gvineje Bisao koji govori o tome da sadašnja vlast stoji na stanovištu odbrane teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije – rekao je Dačić.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Dačić: Velika Britanija uložila protest Surinamu zato što je povukao priznanje Kosova"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.