Dame u uniformi Vojske Srbije prvi put lansirale “maljutke” – VIDEO

Vežba

Gađanje – foto: Beta/Ministarstvo odbrane Srbije/Jovo Mamula

Prvi put su dve žene, profesionalni vojnici, s drugim pripadnicima Kopnene vojske Srbije danas izvele lansiranje tokom bojevog gađanja protivoklopnim vođenim raketama “maljutka” i “fagot”.

Komandant Prve brigade, brigadni general Željko Petrović rekao je na poligonu Pasuljanske livade da je gađanje tim raketama s borbenog vozila jedno od najsloženijih gađanja u pešadijskim i mehanizovanim jedinicama.

foto: Beta/Ministarstvo odbrane Srbije/ Jovo Mamula

Petrović je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije, rekao da je obuka koja prethodi gađanju intenzivna i veoma složena.

“Ovo gađanje izveli su profesionalni vojnici koji su prvi put lansirali bojeve rakete. Postigli su izuzetne rezultate, pogotovo dve dame koje su odlično pogodile metu. Inače, ovo je prvi put u Vojsci Srbije da i žene-vojnici lansiraju protivoklopne vođene rakete”, rekao je general Petrović.

Komandant protivoklopne raketne čete 11. pešadijskog bataljona major Boban Petrović rekao je da su nišandžije te jedinice posle obuke u matičnoj kasarni u Pančevu, vođenje rakete uvežbavali petnaest dana na trenažerima u Požarevcu.

Pripadnici 17. pešadijskog bataljona, rekao je zamenik komandanta bataljona major Adam Horvat, više od dva i po meseca su se obučavali u kasarni u Bačkoj Topoli.

(Skandalozno.rs. Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Dame u uniformi Vojske Srbije prvi put lansirale “maljutke” – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.