DESET ZEMALJA SA NAJNIŽIM PLATAMA U EVROPI: Srbija je na listi, a iznenadićete se ko je na prvom mestu!

VIP ili ne?

foto: pixabay.com

Plate radnika u Ukrajini najniže su u Evropi, a medju 10 zemalja sa najnižim primanjima su Srbija, Makedonija, Belorusija i Albanija, pokazalo je istraživanje

Ukrajinski stručnjaci sastavili su listu najsiromašnijih evropskih zemalja, na kojoj prednjači Ukrajina, koristeći kao kriterijum visinu plate nakon plaćenog poreza, saopštio je centar Texty.org.ua.

[adsenseyu1]

Ukrajina je sa prosečnom platom od 190 evra na prvom mestu najsiromašnijih država koje su obuhvaćene istraživanjem. Sledi Moldavija sa 216 evra, a evroazijska zemlja Azerbejdžan je na trećem mestu sa prosečnom platom od 232 evra, navodi portal economics.unian.info.

Miroslav Nikolić razočaran: Nisam zaslužio da me navijači teraju

Među 10 država sa najnižim platama su i Gruzija, Jermenija, Belorusija, Kazahstan, Albanija, Makedonija i Srbija, piše na sajtu.

Prema podacima ukrajinskog centra, najviša primanja su u Švajcarskoj gde je prosečna plata 4.421 evro, a zatim u Islandu i Norveškoj sa prosečnom platom od 3.440, odnosno 3.405 evra.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor: Beta)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "DESET ZEMALJA SA NAJNIŽIM PLATAMA U EVROPI: Srbija je na listi, a iznenadićete se ko je na prvom mestu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.