ĐINĐIĆEVA VLADA BILA PUNA šPIJUNA?! Šešelj otkrio SPISAK STRANIH PLAĆENIKA U VLADI DOS

SRS

Foto: printscreen/youtube

Prema njegovim rečima, svi ministri DOS radili su za neku od tri tajne službe – američku, englesku i nemačku.

– Ove podatke potvrđuju i tajne depeše koje je objavio Vikiliks. Ministri koji su bili u vladi Zorana Đinđića radili su protiv Srbije i u tuđu korist. U njihovo vreme nije bilo nikakvih državnih tajni jer su sve prenosili stranim diplomatama. Pritom, utrkivali su se ko će pre otići u američku ambasadu, gde su dobijali instrukcije šta treba da urade – priča Šešelj.

Čistka u Nemanjinoj

Na Šešeljevom spisku ministara-špijuna našli su se i Rodoljub Šabić, Jožef Kasa… Šešelj navodi da je tadašnji premijer “dobio nalog” da se otarasi dvojice, i to generala.

– Najvećeg američkog špijuna Perišića i drugog generala Obradovića. U obračunu s njima prvog se rešio tako što ga je uhapsio, dok su drugom smestili seks-aferu – tvrdi Šešelj.

Vođa radikala ističe da je Perišić bio američki čovek još od 1998. godine.

– To je opštepoznato, kao takvog su ga primili u Vladu. Upravo je to argument koji je iskorišćen kada je Đinđić dobio nalog da ga najuri. Perišić je uhapšen i optužen za špijunažu, a nedugo zatim poslat je u Hag – otkriva lider SRS.

Dodaje da je sa Perišićem zajedno tamnovao u Sheveningenu i da je nekadašnji vojni general u to vreme dobio ponudu koju je odbio.

– Pouzdano znam, zajedno smo ležali, da su mu nudili slobodu i oslobađanje od svih optužbi ukoliko svedoči protiv Slobodana Miloševića. Perišić je tu nečasnu hašku ponudu odbio – priča Šešelj.

NATO ne odustaje od RS: Građani spremni da ih golim rukama zaustave?

Seks-afera

Drugi na spisku za odstrel, prema Šešeljevim rečima, bio je Vuk Obradović, potpredsednik Vlade za borbu protiv korupcije.

– Sa njim su posao odradili mnogo lakše. Đinđić mu je namestio seks-aferu. Znalo se tada da je LJiljana Nestorović godinama bila Obradovićeva ljubavnica, a onda je isfolirala da ju je napao i optužila ga. To je bio povod da ga izbace iz Vlade. U toj podmetačini učestvovao je i Rodoljub Šabić, tada član Obradovićeve stranke – priča Šešelj.

Tadašnji ministar državne uprave i lokalne samouprave, danas poverenik za informacije od javnog značaja, nije želeo da ulazi u polemiku sa liderom SRS.

– Šešelj je minorna politička figura koja pokušava da sačuva malo uticaja koji ima u političkom životu. NJegove optužbe su neosnovane i bez objašnjenja – poručio je Šabić.

Sin špijuna UDBE

Lider radikala nije poštedeo ni Žarka Koraća, jednog od potpredsednika vlade DOS.

– Znate, iver ne pada daleko od klade. Šta bismo drugo i mogli da očekujemo od čoveka čiji je otac bio špijun UDBE – ispričao je Šešelj.

S druge strane, Korać nije želeo da odgovara na te tvrdnje.

Zemljište za bagatelu

Šešelj navodi da je posebna fela bio bivši zamenik premijera Jožef Kasa.

– Kasa je bio kriminalac koji je kao gradonačelnik Subotice otkupio zemljište za bagatelu – ističe lider SRS.

Mihajlovićev obračun

Na Šešeljevom spisku stranih saradnika našli su se i bivši ministri policije i ekonomije i finansija.

Grčki ministar odbrane: Turska je neprijatelj, šaljem vojsku na ostrva!

– Dušan Mihajlović, nekadašnji ministar unutrašnjih poslova, bio je engleski čovek. On je dao nalog da se ubiju Dušan Spasojević i Mile Luković Kum da ne bi pričali šta znaju. Đinđićeva vlada imala je još jednog velikog špijuna Božidara Đelića, koji je u Srbiju došao sa zadatkom da rasturi finansije države – otkriva Šešelj.

(Skandalozno.rs/Pravda.rs/Izvor: Srpski telegraf.rs)

1 komentar na "ĐINĐIĆEVA VLADA BILA PUNA šPIJUNA?! Šešelj otkrio SPISAK STRANIH PLAĆENIKA U VLADI DOS"

  1. Шта рећи после ове приче. Изгледа да су пацови појели државу Србију, да и данас чине слично, а отрова за пацове немамо где набавити…

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.