DOBIO NANOGICU: Čovek koji je pretio Tanji Vojtehovski i njenoj ćerki osuđen na 8 meseci kućnog zatvora

voditeljka

Foto: Printskrin: PRVATv

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na osam meseci kućnog zatvora, uz elektronski nadzor (nanogicu), Branka Tomića (36) iz Majdanpeka zbog pretnji novinarki Tatjani Vojtehovski Stevanov i njenoj ćerki putem društvene mreže “Tviter”.

Ovom odlukom, pooštrena je kazna Tomiću, pošto je preinačena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je u februaru Tomić bio uslovno osuđen na osam meseci zatvora sa rokom provere od tri godine zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

Prema oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud je utvrđenim olakšavajućim okolnostima za Tomića, koji je priznao krivično delo, ipak dao preveliki značaj – “u odnosu na stepen krivice učinioca, jačinu ugrožavanja i povredu zaštićenog dobra, kao i okolnosti pod kojima je delo učinjeno”, navodi se u obrazloženju odluke objavljene na sajtu suda.

Tomiću je presudom izrečena i mera bezbednosti oduzimanja predmeta – mobilnog telefona i kartice, kao i računarsko kućište. Vojtehovska i njena ćerka su radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućene na parnicu.

Putin hipster: Pogledajte kako izgleda ruski predsednik u patikama – FOTO

Tomić je osuđen jer je 25. decembra 2018. godine na Tviteru sa svog naloga poslao poruku na nalog Vojtehovski Stevanov preteće sadržine.

Takođe jer je sutradan u toku emitovanja emisije “Život priča” na televiziji Prva, tokom koje novinarka komunicira sa gledaocima emisije putem društvene mreže Twitter, sa svog naloga poslao poruku na nalog Vojtehovske preteći da će napasti na život i telo nje i njene kćerke.

      

(Skandalozno.rs/izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "DOBIO NANOGICU: Čovek koji je pretio Tanji Vojtehovski i njenoj ćerki osuđen na 8 meseci kućnog zatvora"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.