DOBRA VEST ZA JAVNI SEKTOR – Vučić otkrio: Evo koliko će biti veće plate …

Intervju

foto: Beta, arhiva

Premijer rekao da će plate u javnom sektoru biti povećane do kraja godine

Premijer Aleksandar Vučić danas je u Odžacima najavio da bi plate u javnom sektoru do kraja godine mogle biti povećane i za deset odsto.

“Ne govorimo više o dva, tri, pet odsto, biće, a nadam se da ćemo imati snage, pre kraja ove godine, možda i za neki mesec, povećanje plata u javnom sektoru za deset odsto. Takođe, povećaćemo minimalac, a očekujemo i povećanje plata u priovatnom sektoru koji već lagano sustiže one u javnom sektoru”, rekao je Vučić.

[adsenseyu5]

Sve to, kako je naveo, uradili smo i moći ćemo da uradimo zahvaljujući ozbiljnosti programa koji smo sprovodili.

“Nismo obmanjivali građane, radili smo teške stvari, ali smo time omogućili bolji život”, zaključio je Vučić.

On je rekao i da će biti doneta odluka o smenjenju poreza na rad, iako ta odluka nije laka.

Vučić je istakao da će to biti možda jedan, dva odsto, ali da će svakako biti smanjenja, dok će na drugoj strani, plate u javnom sektoru biti povećane, možda već u septembru ili oktobru.

“To sve omogućeno je dobrim finansijskim rezultatima, što podrazumeva, recimo, da je s jucerašnjim danom suficit u državnoj kasi bio 23 milijarde, umesto 80 milijardi deficita, kako je bilo projektovano. Pa vi izračunajte koliko je to poboljšanje”, poručio je premijer dodajući da se energetika “podigla”, rudarstvo takođe…

“Prerađivačka se dalje podiže, građevinarsto isto tako, nema problema samo ćemo da jurimo da pređemo tri odsto koliko je projekcija rasta MMF i verujem da ćemo to postići”, naveo je Vučić, a onima “koji se raduju neuspesima” poručio je da to više govori o njima, “a ne o meni i divnim ljudima oko mene, i ovim radnicima ovde u Odžacima”.

[adsenseyu1]

Neće da priča o uvredama Haradinaja

Premijer je govorio i o situaciji u Makedoniji i uvredama Ramuša Haradinaja. Vučić je rekao da nema nameru da bilo šta doda na izjave i uvrede Ramuša Haradinaja, ali je upozorio da Zajednica srpskih opština, iako je sve dogovoreno u Brisleu, ni četiri godine od tada nije formirana.

“Očigledno je da za to ne postoji nikakva želja u Prištini”, rekao je Vučić i naveo da je svojevremeno rekao i da ćemo se mi Srbi pozivati na Briselski sporazum, a da ostaje pitanje kako će ga neki drugi sprovoditi.

Vučić je dodao da to mora biti jedna od tema o kojima će se razgovarati u narednom periodu.

“A to što mi mirno i staloženo odgovaramo na sve uvrede i što ne želimo teškim rečima da odgovaramo na takve stvari ne znači da smo imalo slabiji od bilo koga”, poručio je premijer.

Govoreći o Makedoniji, premijer je rekao da ga samo interesuje kako će se Makedonija ponašati prema SRbiji.

[adsenseyu1]

“Ne smeta mi kad me vređa Zoran Zaev”, rekao je Vučić i rekao da ga “jedino interesuje da Srbiju ostave na miru”.

“Ne bih da komentarišem odnose u Makedoniji. Meni ne smeta što me je vredjao, za mene je važno kako ćete da se donosite prema Srbiji. Ako sam kritikovao Makedoniju, kritikovao sam zato što su glasali za ulazak Kosova u UNESKO”, rekao je Vučić i dodao da će “videti kako će Makedonija pstupiti na novom glasanju o prijemu Kosova u tu organizaciju UN”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug/Alo.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "DOBRA VEST ZA JAVNI SEKTOR – Vučić otkrio: Evo koliko će biti veće plate …"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.