DODIK: Muslimani misle da imaju ‘tapiju’ na BiH

Intervju

Milorad Dodik – foto: Tanjug

“Ono zbog čega je Slobodan Milošević napadan, da propagira velikosrpstvo, to isto rade muslimani u Sarajevu. Oni misle da imaju ‘tapiju’ na BiH”, kaže Dodik.

Predsednik Republike Srpske izjavio je da je RS entitet koji ima sve elemente državnosti: teritoriju, stanovništvo, efektivnu vlast, poštuje regionalne i međunarodne propise i jedina je samoodrživa u BiH.

“Bez pomoći sa strane ne mogu da funkcionišu ni Federacija ni BiH. Mi možemo. Kada bi hipotetički Republiku Srpsku sada izdvojili i međunarodnmo priznali ona bi mogla da egzistira i opstane. Sve drugo ne bi. Zato smo mi samo žrtve jedne promašene priče o BiH”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, mnogi od onih koji su odlučivali o Dejtonskom sporazumu sada se pojavljuju i govore da je to bio eksperiment kako bi se videlo da li je moguće da narodi koji su ratovali sada odednom žive zajedno u miru i da se vrati taj sistem multietničnosti.

On poručuje da misli da BiH neće preživeti i da će doći do jednog prećutnog i mirnog razlaza.

Kada je reč o postojanju iskrenosti u međusobnim odnosima u BiH, Dodik je rekao da nje gotovo da nema. “Jedina iskrena stvar je želja da se raziđemo, da formiramo svoje entitete i na bazi toga da regionalno sarađujemo. To je jedina moguća varijanta. Ovo ostalo je prazna priča. Danas u BiH nemate nijedan zajednički praznik iz naše prethodne istorije”, ukazao je Dodik.

Na konstataciju da se reč pomirenje u BiH prilično izlizala, Dodik je rekao da je licemerno to tražiti nakon svega, te da pomirenja nema bez želje da se u taj proces uđe ravnopravno, bez želje da se svi koji su činili zločine kazne na isti način i bez želje da jači garantuju sigurnost slabijim i manjim.

“Ono zbog čega je Slobodan Milošević napadan, da propagira velikosrpstvo, da Srbi kao veća nacija moraju da daju prava i drugima, sad to isto rade muslimani u Sarajevu. Oni misle da imaju ‘tapiju’ na BiH i da ne moraju nikoga da uvažavaju. Dakle, što se pomirenja tiče, treba da živimo u miru, ali da li se možemo pomiriti – mislim da ne”, rekao je Dodik.

Ko voli automobile, bolje da ne gleda: Poplava odnela sve džipove iz salona automobila, šteta milionska! – VIDEO

Govoreći o saznanjima koja ima da će dan-dva pre izbora u Banjaluci doći do pokušaja insceniranja haosa čime bi došlo u pitanje i održavanje izbora u tom gradu, Dodik je rekao da su mu ozbiljni ljudi ukazali na kompletan scenario destabilizacije Republike Srpske zato što sva istraživanja javnog mnjenja i SNSD-a i opozicije, kao i ona koju naručuju stranci govore da SNSD i koalicija okupljena oko te partije koju on vodi apsolutni pobednik budućih izbora i da će Željka Cvijanović biti predsednik Republike Srpske, a on član Predsedništva BiH.

“Scenario je pripreman u Sarajevu od određene grupe stranaca, pojedinih visokih funkcionera SDS-a i PDP-a, kao i nekih obaveštajnih službi u Sarajevu”, rekao je on.

(Skandalozno.rs/Izvor: klix.ba)

Budite prvi sa komentarom na članku "DODIK: Muslimani misle da imaju ‘tapiju’ na BiH"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.