DOJČE VELE: Ovo je kraj puta za Srbiju!

Miloš Obilić

Foto: printscreen/youtube

„Dojče vele“ je objavio tekst u kojem analizira posledice posete poslanika Petera Bajera Srbiji.

Nemački portal podseća na Bajerovu izjavu da je „Kosovo faktički nezavisno i da bi Srbija trebalo da ga prizna, jer inače neće ući u EU“. Odmah se dodaje i da je ova izjava srpske političare „očito zatekla nespremne“.

Advertisement

List piše da su do sada iz Evrope stizala uveravanja da niko od Srbije ne zahteva priznanje Kosova i da ova Bajerova poruka po prvi put javno ističe neophodnost priznanja Kosova kao uslov za ulazak u EU.

„To je na neki način u koliziji i sa stavom SAD i nekih drugih članica EU, koje nisu unapred odbacile ideju razgraničenja ili razmene teritorija“, navodi se u analizi pod naslovom „Kraj evropskog puta Srbije?“.

Kineski raketni sistemi sada mogu da pošalju na dno mora svaki američki nosač aviona!

„Srbija je do sada imala veoma malo manevarskog prostora što se tiče kosovskog problema, a ovakav eksplicitan stav člana Bundestaga taj prostor sada praktično ukida“, piše „Dojče vele“

(Skandalozno.rs/Izvor: sputnjik)

Advertisement

7 komentara na "DOJČE VELE: Ovo je kraj puta za Srbiju!"

 1. Marija Paškvan | 26. oktobra 2018. u 18:35 | Odgovori

  Pa ne treba stvarati paniku što znači da mi moramo eksplicitno reći da ne pristajemo i da nećemo priznati Kosovo jer je ono naše tim više što ulaskom u EU državi Srbiji i građanima Srbije neće biti bolje. Ulaskom u EU gubimo suverenost a to znači da bi država Srbija imala protektorat zapadnih sila sa sedištem u Briselu. Smatram da ne treba paničariti već ostati pri odluci da se svoga teritorija ne odričemo. Verujte mi Državu bi preuzele strane banke, koje jesu več u Srbiji, kao i njihovi trgovački centri. A što se tiče života građana mora im se reći da svi zakoni moraju biti usklađeni sa zakonima EU tj. Brisela. Ništa se strateški važno za državu Srbiju ne može poduzeti a da se pre toga ne pita Brisel. Pa da li u takav “savez” treba ulaziti? Moj odgovor je ne. Živim u Hrvatskoj i stoga znam sve negativnosti EU. Smatram da smo svi dovoljno pismeni, pametni i da ne trebamo žaliti za nečim što nam ne nosi dobro. Ne znam tko bi se u Srbiji odlučio za bezuman potez. Budite razumni i jaki. Srećno!

 2. Ulaskom u EU dobija se sloboda kretanja i mogucnost da se sebi nadje bolji zivot negde na Zapadu.

 3. Pa i ovako imate slobodu kretanja a od pocetka sledece godine bice jos povoljnije.

 4. Ne vidim nikakav napredak ni bolji ekonomski položaj,zemalja u našem neposrednom okruženju,koje su skoro ili nedavno ušle u EU.Naprotiv!Bojim se da je u pitanju bio uzaludni optimizam,na sopstvenu veliku štetu!

 5. Миша Јовановић | 20. decembra 2018. u 03:54 | Odgovori

  Само ви сањајте о слободи кретања и бољем животу. Само ће елита да од тога нешто ушићари. Сви остали ће бити губитници. Та “демократска” Европа жели да покори Србију јер зна да никада никоме нисмо били слуге и да смо “непослушни” народ. Не дај Боже да нас икада приме у ту франкенштајнску творевину. Ако до тога дође држаће нас у магарећој клупи.

 6. BALKAN TREBA DA FORMIRA BALKANSKU FEDERACIJU,I DA PLJUNE EVROPSKOJ UNIJI U LICE,USA NAPRAVILA UNIJU PRE 242 GODINE KADA NIJE BILO NI RADIA NI TV NI TELEFONA,SADA U DOBA INFORMATIKE NAPRAVITI UNIJU ,NEMOGUC’A MISIJA,EVROPA SPAVA VEC’250 GODINA,I VRLO JE TESKO NAPRAVITI UNIJU,SAD SU SVI OBRAZOVANI I PAMETNI I HRLITI U TAKVU JUNKEROVU I HANOVU UNIJU JE LUDOST,VELIKI POZDRAV ZA SVE NAS NA BALKAN.

 7. EU je brod koji tone ako Bog Da bice Gradanskog Rata uskoro u Francuskoj a zatim I u Nemackoj pa mozda I Italiji I Spaniji I celoj Zapadnoj Evropi to bi bio spas za Srbiju jer bi pripojili R Srpsku vratili celo Kosovo sa Severom Albanije I gradom Skadrom I Siptare proterali sa Balkana treba celu ekonomiju dati Kini Indiji Rusiji I Dr zemljama hitno postaviti Ruske I Kineske Baze u Srbiji sa Nuklearnim projektilima uz njihovu pomoc stvoriti jaku privredu I Armiju uci hitno u EAU I odjebati Zapad I EU za sva vremena

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.