DOJČE VELE: Ovo je kraj puta za Srbiju!

Miloš Obilić

Foto: printscreen/youtube

„Dojče vele“ je objavio tekst u kojem analizira posledice posete poslanika Petera Bajera Srbiji.

Nemački portal podseća na Bajerovu izjavu da je „Kosovo faktički nezavisno i da bi Srbija trebalo da ga prizna, jer inače neće ući u EU“. Odmah se dodaje i da je ova izjava srpske političare „očito zatekla nespremne“.

Advertisement

List piše da su do sada iz Evrope stizala uveravanja da niko od Srbije ne zahteva priznanje Kosova i da ova Bajerova poruka po prvi put javno ističe neophodnost priznanja Kosova kao uslov za ulazak u EU.

„To je na neki način u koliziji i sa stavom SAD i nekih drugih članica EU, koje nisu unapred odbacile ideju razgraničenja ili razmene teritorija“, navodi se u analizi pod naslovom „Kraj evropskog puta Srbije?“.

Kineski raketni sistemi sada mogu da pošalju na dno mora svaki američki nosač aviona!

„Srbija je do sada imala veoma malo manevarskog prostora što se tiče kosovskog problema, a ovakav eksplicitan stav člana Bundestaga taj prostor sada praktično ukida“, piše „Dojče vele“

(Skandalozno.rs/Izvor: sputnjik)

Advertisement

3 komentara na "DOJČE VELE: Ovo je kraj puta za Srbiju!"

  1. Marija Paškvan | 26. oktobra 2018. u 18:35 | Odgovori

    Pa ne treba stvarati paniku što znači da mi moramo eksplicitno reći da ne pristajemo i da nećemo priznati Kosovo jer je ono naše tim više što ulaskom u EU državi Srbiji i građanima Srbije neće biti bolje. Ulaskom u EU gubimo suverenost a to znači da bi država Srbija imala protektorat zapadnih sila sa sedištem u Briselu. Smatram da ne treba paničariti već ostati pri odluci da se svoga teritorija ne odričemo. Verujte mi Državu bi preuzele strane banke, koje jesu več u Srbiji, kao i njihovi trgovački centri. A što se tiče života građana mora im se reći da svi zakoni moraju biti usklađeni sa zakonima EU tj. Brisela. Ništa se strateški važno za državu Srbiju ne može poduzeti a da se pre toga ne pita Brisel. Pa da li u takav “savez” treba ulaziti? Moj odgovor je ne. Živim u Hrvatskoj i stoga znam sve negativnosti EU. Smatram da smo svi dovoljno pismeni, pametni i da ne trebamo žaliti za nečim što nam ne nosi dobro. Ne znam tko bi se u Srbiji odlučio za bezuman potez. Budite razumni i jaki. Srećno!

  2. Ulaskom u EU dobija se sloboda kretanja i mogucnost da se sebi nadje bolji zivot negde na Zapadu.

  3. Pa i ovako imate slobodu kretanja a od pocetka sledece godine bice jos povoljnije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.