Doneta odluka u Republici SRPSKOJ: Referendum o Danu Republike održaće se 25. septembra

Ilustracija

Referendum o Danu Republike održaće se 25. septembra u Republici Srpskoj, uprkos zahtevu Kluba Bošnjaka da se utvrdi povreda vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda.

Kako je potvrđeno u Ustavnom sudu Republike Srpske, Veće za zaštitu vitalnog interesa odbacilo je zahtev Kluba Bošnjaka u Veću naroda Republike Srpske za utvrđivanje povrede vitalnog nacionalnog interesa u vezi sa zakonom o popisu i Odlukom o raspisivanju republičkog referenduma.

[adsenseyu1]

Narodna skupština Srpske usvojila je zakon o popisu 13. jula, a Odluku o raspisivanju republičkog referenduma je izglasala 15. jula 2016. godine.

Klub delegata bošnjačkog naroda navelo je u svom zahtevu da raspisivanje republičkog referenduma o Danu Republike Srpske nije u skladu sa ustavom BiH.

Na prošloj sednici, Veće je utvrdilo da su ispunjene pretpostavke za meritorno odlučivanje.

[adsenseyu1]

Odbor za ustavna pitanja Narodne skupštine je nakon toga predložio ustavnom sudu da odbije zahteve Kluba Bošnjaka kao neosnovane.

(Skandalozno.rs, Izvor: nezavisne.com, foto-ilustracija: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "Doneta odluka u Republici SRPSKOJ: Referendum o Danu Republike održaće se 25. septembra"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.