DONETA PRESUDA: Vozač “BMW-a smrti” dobio 8 godina robije

Najnovija vest

Dušan Jovanović (20), vozač automobila BMW u kojem su Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20) poginuli prilikom sletanja u Dunav na Adi Huji, osuđen je na godina 8 godina zatvora.

Zamenik tužioca Jasmina Stanković naglasila je da je Jovanović vozio bez položenog vozačkog ispita, kao i da je protiv njega podneto više prekršajnih prijava, koje na njega nisu uticale.

Jovanovićev branilac Zoran Perović kaže da Dušan priznaje da je vozio bez dozvole i pod dejstvom alkohola, kao i da je nastradali Janković bio u gepeku, ali naglašava da deo odgovornosti treba da preuzmu i oni koji su se bavili izgradnjom, održavanjem i signalizacijom puta ka Adi Huji.

Foto: Zorana Jevtić

foto: Zorana Jevtić

Otežavajuća okolnost za Dušana Jovanovića bila je i to što je pre nesreće napravio čak 27 saobraćajnih prekršaja. Od toga čak osam puta vozio je bez dozvole. Ipak, nijedna od tih prijava nije okončana presudom, zastarelo je osam postupaka, izdata je jedna naredba za privođenje, dok je 14 procesa odloženo zbog nepronalaska okrivljenog.

Pored prekršajnih, u Jovanovićevom dosijeu nalazi se i jedna krivična prijava.

Podsetimo, teška nesreća dogodila se 22. novembra prošle godine, kad je Jovanović automobilom pri brzini većoj od 110 kilometara na sat uleteo u reku.

Troje mladih nije uspelo da se izvuče, među njima i Miloš Janković, koji je bio u gepeku, i preminuli su u vozilu, dok je Jovanović uspeo da se spase, kao i Milica Jokić (18) i Luka Višnjić (18), sin poznate voditeljke Olje Bećković.

(kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "DONETA PRESUDA: Vozač “BMW-a smrti” dobio 8 godina robije"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.