Drama na Kosovu, Srbi kreću na prelaze posle upada ROSU – VIDEO

Kosovska Mitrovica

Severna Mitrovica – foto: printscreen

Pripadnici ROSU upali su rano jutros sa više vozila u severni deo Kosovske Mitrovice i uhapsili četiri osobe. Portparol kosovske policije izjavio je da su onih uhapšeni u okviru istrage ubistva Olivera Ivanovića. U podne zakazan protest.

Uhapšeni su policajac Dragiša Marković, Saša Ćuričić, Marko Rošić i Nedeljko Spasojević. Pripadnici Rosu upali su u njihove stanove, brutalno ih tukli puškama i nogama i odveli u policijsku stanicu u južnom delu grada.

Goran Rakić, gradonačelnik Kosovske Mitrovice, pozvao je Kfor da dođe u severni deo Kosovske Mitrovice i da objasni narodu to što su juče rekli da sve drže pod kontrolom i da nema pomeranja snaga pripadnika Rosu. Rakić je pozvao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da spase Srbe u južnoj srpskoj pokrajini.

TV Prva javlja da su racije izvršene na još nekoliko lokacija u gradu. U Kosovskoj Mitrovici su se nešto pre šest sati oglasile sirene koje su se čule punih sat vremena.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić zamolili su ambasadora Kine Li Mančanga da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikad nije bila u težoj situaciji, a Mančang je uzvratio da će već u toku dana o tome obavestiti predsednika Kine.

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić obavestili su ambasadora Kine o najnovijem razvoju situacije, posle jutrošnjeg upada jedinica Rosu u Severnu Mitrovicu.

Vučić i Brnabićeva su zamolili ambasadora Lija da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikad nije bila u težoj situaciji, uprkos svojim stalnim pozivima na mir i stabilnost, uz ozbiljan i odgovoran pristup rešavanju svih problema.

„Upad jedinica Rosu u Severnu Mitrovicu pokazao je da su snage Kfora, odnosno NATO-a, namerno obmanjivale sveukupnu javnost i danas je svima jasno po čijem nalogu i u sprezi sa kojim silama su predstavnici NATO-a lagali“, rekao je predsednik Vučić.

Komentarišući uvođenje taksi na srpsku robu, zbog čega očekuje reakciju Evropske unije, jer je reč o kršenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i CEFTA sporazuma, Brnabićeva je naglasila da je to pitanje i za Ujedinjene nacije, jer je Unmik jedan od potpisnika tih sporazuma i da u tom smislu očekuje podršku Kine u najvažnijoj svetskoj organizaciji.

Ambasador Li je rekao da Kina odlično razume šta se dešava na Kosovu i Metohiji i da je to već poznati scenario napada na integritet Srbije.

Kineski ambasador je istakao da će predsednik Si u toku dana biti o svemu obavešten i da Srbija može da računa na podršku Kine.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

1 komentar na "Drama na Kosovu, Srbi kreću na prelaze posle upada ROSU – VIDEO"

  1. Sve se desava po Vucicevom odobrenju, jer je on potpisao u Briselu i tako izdao Srbiju za Siptarske pare koje je primio na njegov Off-Shore racun.
    Vucic je izdajnik i ubica Srpske nacije i drzave Srbije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.