“Državljani Srbije trpe maltretiranje od strane crnogorskog sudstva i tužilaštva”

Srbija

Foto: printscreen/youtube

Predsednik SPS i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da Srbija i njegova partija sa zabrinutošću gledaju na seriju poteza zvanične Podgorice, u kojima se, kako ističe, jasno mogu prepoznati tortura i diskriminacija nad građanima Srbije u Crnoj Gori, kao i nad Srbima u toj zemlji.

To je saopštila Nova srpska demokratija (NSD), čiji se lider Andrija Mandić danas u Beogradu sastao sa Dačićem.

Dačić je, kako je navela NSD, izrazio bojazan da se “radi o smišljenom projektu, o mogućoj organizovanoj političkoj akciji usmerenoj protiv srpskog naroda”.

“Državljani Srbije trpe maltretiranje od strane crnogorskog sudstva i tužilaštva, bezrazložno se pritvaraju, neki su godinama u pritvoru, drugi imaju zabranu izlaska iz Crne Gore, a posebna priča je diskriminacija nad Srbima iz Crne Gore kojima se pokušavaju uskratiti sva moguća prava, od zapošljavanja do toga da im se zabranjuje upotreba srpskog jezika u školama, na udaru se nalazi SPC, progone se politički lideri Srba…”, rekao je Dačić, navodi se u saopštenju.

On je, prenosi NSD, kazao da “nema primera u Evropi u 21 veku, da je jedan narod u tako lošem položaju, kao što su to Srbi u Crnoj Gori”.

Lider NSD se složio sa ministrom Dačićem i saopštio čitav niz podataka koji potvrđuju da se Srbi u Crnoj Gori nalaze pod strahovitom državnom torturom.

CNN zabrinut: Šta to radi Merkelova?

– Crna Gora se želi okrenuti naopako, i postaviti na neke temelje na kojima nikada nije bila, i na kojima ne može opstati jer se okreće protiv sebe, svoje istorije i tradicije. Naša obaveza i dužnost je da branimo naš narod, srpski jezik, Crkvu, istoriju, tradiciju, da pružimo otpor na svakom mjestu gđe smo napadnuti i pokažemo žilavost kao i do sada – kazao je Mandić.

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je vlast u Srbiji prepoznala tešku situaciju, i iskazala spremnost da pomogne Srbima u Crnoj Gori.

U saopštenju se kaže da su Dačić i Mandić, u otvorenom i prijateljskom razgovoru, razmatrali aktuelne teme koje se tiču situacije u regionu, sa akcentom na odnose između Srbije i Crne Gore, i položaju srpskog naroda u Crnoj Gori.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "“Državljani Srbije trpe maltretiranje od strane crnogorskog sudstva i tužilaštva”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.