Duga 135 kilometara: LITVANIJA gradi OGRADU visine 2 metra na granici sa ruskom enklavom Kalinjingradom!

Barijera

foto-ilustracija: pixabay

Litvanija planira da izgradi ogradu na svojoj granici sa ruskom enklavom Kalinjingradom.

Budžet koji je Litvanija usvojila za 2017. godinu uključuje i deo o gradnji ograde na granici, za koju će biti izdvojeno 3,6 miliona evra, piše portal “Leituvos Zinios“, javlja Sputnjik.

[adsenseyu5]

“Ta suma će biti dovoljna za ogradu. Modernizovan sistem granične kontrole biće instaliran blizu ograde, za šta će resursi biti angažovani iduće godine”, saopštilo je litvansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

[adsenseyu1]

U saopštenju se navodi da će ograda, za koju se očekuje da bude duga 135 kilometara, pomoći u suzbijanju krijumčarenja. Ministarstvo planira da za taj projekat objavi tender, a radovi bi počeli čim vremenski uslovi to budu dopustili.

[adsenseyu1]

Granica između Litvanije i Rusije, odnosno ruske enklave Kalinjingrada, duga je 225 kilometara. Ograda visoka dva metra koštaće oko 30 miliona evra, a uglavnom će biti finansirana sredstvima EU.

“Neće zaustaviti tenkove, ali će se biti teško popeti se preko nje”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Elmutis Misiunas.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Duga 135 kilometara: LITVANIJA gradi OGRADU visine 2 metra na granici sa ruskom enklavom Kalinjingradom!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.